Kore Yarımadası’nda yüksek tansiyon: Güney Kore’den Kuzey Kore askerlerine uyarı ateşi

Kuzey Kore askerlerinin sınır ihlali yaptığını tespit eden Güney Kore ordusu, uyarı ateşi gerçekleştirdi. Kuzey Koreli askerlerin son iki haftadaki sınır ihlali sayısı 3’e çıktı.

21.06.2024-12:01 - (Son Güncelleme: 21.06.2024-12:01) Kore Yarımadası’nda yüksek tansiyon: Güney Kore’den Kuzey Kore askerlerine uyarı ateşi

Kuzey Kore-Güney Kore sınırında yeni bir tansiyon yükseldi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bir grup Kuzey Kore askeri, dün sabah saatlerinde Askerden Arındırılmış Bölge içindeki Askeri Sınır Çizgisi'ni ihlal ederek Korelerarası kara sınırını geçti. Güney Kore ordusu, olay sonrasında gerekli uyarıları yaparak caydırıcı önlemler aldı ve ikaz ateşi açtı.

Kore Yarımadası’nda tansiyon yükseldi

İHA’da yer alan habere göre; Kısa bir süre sonra Kuzey Koreli askerler kendi ülkelerine geri döndü. Yetkililer, bu olayın kazara yaşandığını değerlendirirken, Kuzey Kore askerlerinin sınır ihlalinden sonra gece boyunca sınırdaki faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Son olayla birlikte Kuzey Kore'nin son iki haftada üç kez sınır ihlali yaptığı biliniyor.

Kore Yarımadası’nda yüksek tansiyon: Güney Kore’den Kuzey Kore askerlerine uyarı ateşi

Öte yandan, Güney Koreli aktivistlerden de Pyongyang'ı rahatsız edecek bir hamle geldi. Özgür Kuzey Kore Savaşçıları adlı grup, Kuzey Kore'ye 300 bin propaganda broşürü, "Winter Sonata" adlı dizinin bölümleri ve ünlü şarkıcı Lim Young-woong'a ait şarkılar içeren USB bellekler ve ABD dolarları taşıyan 20 balon gönderdiğini duyurdu. Bu gelişmeler, bölgede olası çatışma endişelerini artırırken, Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye yönelik sınır ötesi mesajlarını ve tepkilerini güçlendirdiği görülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal