Kör sivilcelerden kurtulmak artık çok kolay! Osman Müftüoğlu'ndan kör sivilceleri kurutan 6 doğal formül

Yüzümüzde çıkan sivilceler hepimizin korkulu rüyasıdır. Ancak sivilcelerin öyle bir türü vardır ki hem görüntüsü hem de verdiği acı katlanılacak gibi değildir. Bu sivilce türü kör sivilcedir. Peki, kör sivilce ne oluyor? Kör sivilceye ne iyi gelir? İşte Osman Müftüoğlu'ndan hayat kurtaracak kör sivilce formülleri...

16.06.2022-20:18 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-13:28) Kör sivilcelerden kurtulmak artık çok kolay! Osman Müftüoğlu'ndan kör sivilceleri kurutan 6 doğal formül

Bakıldığı zaman görülmeyen ancak yumru haline geldiğini hissettiğiniz, genellikle tam oluşmamış olan ve ağrı çekmenize neden olan sivilceler kör sivilce olarak adlandırılır. Kör sivilceler de tüm sivilce tipleri gibi gözenekleri dolduran yağ, kir ve ölü derilerden kaynaklanır.

Kör sivilcenin tedavisi sivil tipi ve oluşum nedenine göre değişmektedir. Basit ve dönemsel bir sivilce çıktıysa krem ve doğal çözümlerle kolaylıkla tedavi edilebilir. Fakat, sivilcenin altında yatan hormonel etkenler varsa bu soruna kökünden tedavi etmek gerekiyor.

 kör sivilceler nasıl geçer

Osman Müftüoğlu kör sivilceleri kurutan formülünü açıkladı!

Sivilce düşmanı doğal krem

Malzemeleri;

- Diş macunu

- Soğan

Hazırlanışı;

İster iki malzemeyi isterseniz sadece birini kullanabilirsiniz. Geceleri uyumadan önce sivilcelerinizin üstünü örtecek şekilde bu iki malzemeden birini sürün. Macununuzun doğal olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Macun kullanmak istemediğinizde soğan suyunu pamuk yardımı ile yüzünüze sürün. Sabah uyandığınızda ılık su ile yüzünüzü temizlediğinizde farkı göreceksiniz.

Sivilce şişini indiren doğal tonik

Malzemeleri;

- 1 kahve f. maden suyu

- 1 kahve f. elma sirkesi

Hazırlanışı;

İki malzemeyi karıştırın ve sivilcenizin şişi inene dek her gün 1 defa pamuk yardımıyla sürün. Ancak maden suyunun yerine soda kullanmak gibi bir hataya asla düşmeyin. Çünkü ikisi aynı etkiye sahip değildir.

 kör sivilcelerden kurtulma yöntemi

Sivilce oluşumuna neden olan 6 etken nedir?

1- Şeker: Şeker ve tuz tüketiminin artması sivilcelerinin oluşumunu da artırıyor. Ayrıca fazla süt tüketmekte sivilceleri tetikler.

2- Gluten tüketmek: Gluten cildi fazlasıyla bozuyor. Hammaddesi un olan her şey sivilce oluşumunu tetikliyor.

3- Parmak perhizi: Sivilcelerle oynamak sivilcelerin yayılmasına neden oluyor.

4- Güneş ışını: Güneş kremi sürülmemiş, güneşle direk temas halinde olan ciltte sivilce çıkması da kolaylaşıyor.

5- Sigara: Cilt düşmanı olan sigara, cildi yaşlandırdığı gibi sivilce çıkmasına da neden olur.

6- Alkol: Cildin bütünlüğünü bozmaktadır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal