Konya'daki Vahşi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 Akbaba Korunuyor

Karatay Belediyesi, tedavi sürecindeki 5 akbabayı koruma altına alarak doğaya kazandırmayı hedefliyor.

20.10.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-11:12) Konya'daki Vahşi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 Akbaba Korunuyor

Konya'da 5 Akbaba Koruma Altında

Karatay Belediyesi Vahşi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, çeşitli nedenlerle göçü kesintiye uğrayan 5 akbabayı koruma altına aldı. Bu kuşlar, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini tamamlayıp göç için hazır hale gelene kadar burada misafir ediliyor.

Rehabilitasyon Süreci

Yaralı ya da hasta şekilde merkeze getirilen akbabaların, günlük beslenme ihtiyaçları ile veteriner bakımları özenle gerçekleştiriliyor. Merkezde şu anda 4 küçük ve 1 kara akbaba, özel alanlarda bakım altında tutuluyor. Merkezin müdürü ve başveteriner hekimi Ufuk Ertürk, doğal ekosistem için her canlının önemli olduğunu vurguladı.

Göçmen Kuşların Durumu

Erkenbahar ve sonbaharda Türkiye'nin, göçmen kuşlara ev sahipliği yaptığını belirten Ertürk, akbabaların doğal yaşamlarına geri dönmesi için rehabilitasyon sürecinin tamamlanması gerektiğini ifade etti. Yaralı ve hasta kuşların, duyarlı vatandaşların ihbarları ile tespit edilerek rehabilitasyon merkezine getirildiğini aktardı.

Doğaya Salınma Süreci

Başveteriner hekim Ertürk, tedavi edilip güçlenen hayvanların göç dönemine katılmak üzere doğaya salındığını bildirdi. Ancak bazı akbabaların bu süreçte doğaya tam anlamıyla kazandırılamayacağını, bir sonraki göç dönemine bırakılacağını söyledi. Merkezdeki akbabalar için özel habitat alanları oluşturulmuş durumda ve her gün doğal besinlerle besleniyorlar.

Konya'da bazı nedenlerle göçü yarıda kalınca koruma altına alınan 5 akbaba, Karatay Belediyesi...

Konya'da bazı nedenlerle göçü yarıda kalınca koruma altına alınan 5 akbaba, Karatay Belediyesi Vahşi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde oluşturulan özel alanda misafir ediliyor. Yaralı ya da hasta getirildikleri merkezde tedavileri yapılan akbabalar, rehabilitasyonunu tamamlanıp göçe hazır duruma gelinceye kadar yırtıcı kuşlar için hazırlanan alanlarda yaşamını sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal