Konut sahibi olmak isteyen o bankaya koşuyor! Konut kredisine noktayı koydu

Ziraat Bankası tarafından konut sahibi olmak isteyenlere özel harika bir fırsat duyuruldu. Ortak konut kredisi kampanyası sayesinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşların istekleri hayallerinde kalmayacak. İşte Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyasının detayları…

26.04.2024-09:56 - (Son Güncelleme: 26.04.2024-09:56) Konut sahibi olmak isteyen o bankaya koşuyor! Konut kredisine noktayı koydu

Ziraat Bankası sayesinde konut sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzlerini güldürecek harika kampanyalar peş peşe duyuruluyor. Özellikle son dönemin sıklıkla tercih edilen ortak konut kredisi kampanyasından Ziraat Bankası ile faydalanmak mümkün. Yüksek konut kredisi faiz oranları kaynaklı vatandaşların artık ortak kredi çekerek ev alabilecekleri bu kampanya sayesinde; 2024 yılında ev sahibi olmak mümkün. Peki ortak konut kredisi kampanyasının detayları neler?

Ortak konut kredisi kampanyasının detayları ve koşulları

Güncel konut fiyatlarının gün geçtikçe artmasıyla bağlantılı olarak konut kredisi faiz oranlarında da peş peşe artışlar yaşanmaya devam ediliyor. Vatandaşların konut sahibi olabilmesi için başlatılan ortak konut kredisi kampanyası sayesinde 5 kişiye kadar ortak konut alabilmek için kredi çekilebiliyor. Söz konusu olan kampanya kapsamında verilecek olan kredi tutarı alınacak konutun SPK lisanslı olan ekspertiz firmaları tarafından düzenlenecek ekspertiz raporundaki değer üzerinden hesaplanabilir. Buna ek olarak verilecek olan kredi BDDK tarafından belirlenmiş olan azami kredi tutarı ve oranına uygun olarak sunuluyor. 

Konut sahibi olmak isteyen o bankaya koşuyor! Konut kredisine noktayı koydu

Alınacak olan konut, kredi çekildiği noktada banka tarafından ipotekleniyor. Gerekli görüldüğü zaman ise bankadan bu noktada ek teminat istenebiliyor.

Ortak konut kredisi aylık taksit ödeme tutarı kaç TL?

Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu ortak konut kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, %4,29 faiz oranıyla konut kredilerini çekebilecekler. 1.5 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda aylık taksit ödeme tutarı 64.769 TL olarak belirlenmişken, 5 kişinin ortak kredi çekmesi halinde aylık taksit tutarı ise 12.953 TL olarak hesaplanıyor. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal