Kontakt Lens Bakımı Nasıl Olmalı?

Kontakt lens, görme bozukluklarının düzeltilmesi, göz renginin değiştirilmesi veya kornea hastalıklarının tedavisi için kullanılır. Gözle direkt temas durumundaki kontakt lenslerin bakımı da büyük önem teşkil ediyor. Peki kontakt lensleriniz için bakım adımları nasıl olmalı? Detaylar haberimizde…

10.03.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-11:39) Kontakt Lens Bakımı Nasıl Olmalı?

Kontakt lensler tıbbi malzemelerdir ve konusunda yetkili sağlık mercileri tarafından kontrol edilip onaylanırlar. Diğer tıbbi malzemelerde olduğu gibi kontakt lenslerin de bakımına dikkat etmek gerekiyor.

KONTAKT LENS KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kontakt lensler göz sağlığı, görme bozuklukları için kullanılmasının yanı sıra estetik amaçlarla da tercih edilebiliyor. Göz gibi önemli bir duyu organına direkt teması olan bu tıbbi cihazları kullanırken özen göstermek büyük önem taşıyor.

  • Öncelikle lens reçetenizdeki kullanım süresine uymak gerekiyor. Belirtilen süreden uzun kullanımlarda enfeksiyon riski de artacaktır.
  • Lensler hassas malzemelerdir ve tırnaklarınız çizilmesine ve yırtılmasına neden olabilir. Bu nedenle tırnaklarınızı çok değdirmeden parmaklarınızla temas etmek doğru olacaktır.
  • Kontakt lensler kişiye özeldir ve ortak kullanımı söz konusu değildir.
  • Lensler sadece lens solüsyonuyla temizlenmelidir. Avuç içinize döktüğünüz taze solüsyonla lenslerinizi, tırnaklarınızı değdirmeden parmak uçlarınız yardımıyla ovun.
  • Lens kabının temizliği de oldukça önemli bir husustur. Kabı, musluk suyu tercih etmeden solüsyonla temizleyip kurutun. Lens kabının üç ayda bir değiştirilmesi gerekir.
  • Lensleriniz gözünüzdeyken uyumamaya özen göstermelisiniz. Bu hem kontakt lenslerinizin kullanım süresini kısaltır hem de göz sağlığı için zararlıdır.
  • Göz sağlığı ve lens kullanım süresi açısından önemli bir başka durum ise doktorunuzun tavsiyelerine ve lenslerinizin kullanım talimatlarına uymaktır.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal