Diğer ülkelerde perga olarak bilinen arı ekmeğinin ne olduğunu biliyor muydunuz
Diğer ülkelerde perga olarak bilinen arı ekmeğinin ne olduğunu biliyor muydunuz?
İşte ülkemizde henüz yeni keşfedilen arı ekmeğinin ne olduğu ve olağanüstü faydaları…
Arıların kendi yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin, petek gözlerine depolanırken, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla zenginleşmiş, belirli bir süre sonunda arının istediği kıvamda olgunlaşmış halidir.
Perga, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla bir müddet beklemiş, olgunlaşmış polen ancak arı ekmeğine dönüşümü sonrası arı yavrularının beslenmesinde kullanılıyor.
Uzmanlar arı ekmeğinin insan sağlığına yararlarını şu şekilde açıklıyorlar;
"arı ekmeği, içeriği yüksek olan asetil-kolin ile tansiyon ve kronik kabızlık tedavilerinde yardımcı olur."
Bireylerin bedensel ve zihinsel gücünü arttırmada yardımcı olur.
Antiseptik ve mikrop öldürücü özelliği de vardır.
Kanamalı diş eti koruma tedavisinde faydalıdır.
Üreme hormonlarına katkısı ile erkeklerin birliktelik yaşamını geliştirmede kısırlığı tedavi etmek amaçlı kullanılmaktadır.
Yetersiz bağışıklık sisteminin kısa süre içerisinde toparlanmasına yardımcı olarak, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bağırsak sağlığını korur, kolon kanserinin önüne geçer.
Perga nedir?
Perga (arı ekmeği) bitkilerden toplanan polenin nektar, bal, enzim ve arılar tarafından ilave edilen faydalı bakterilerin karıştırılmasıyla oluşan fermente bir arı ürünüdür. kovanda kullanım amacı bal arıları ve yavrularının hızlı gelişimini sağlamak, ömür uzunluğunu artırmak ve bağışıklık sistemini yani hastalıklardan korunma gücünü artırmaktır.
Perga, zengin mikrooroganizma-enzim karışımı ve olağanüstü protein, vitamin-mineral içeriği ile canlı bir organizmaya çok sayıda faydalı biyolojik aktivite ve güçlü iyileştirici özellik kazandırabilmektedir.
Perganın yüksek laktik asit içeriği optimal bir şekilde sindirimi desteklemekte vücudu sağlık ve enerji üssü haline getirmektedir.