Kolay hazırlanabilir ve lezzetli bir aperatif yemek istiyorsanız bu tarif tam size göre. En pratik yöntemlerle hazırlanan bu lezzete kimse hayır diyemeyecek.
TAVUK SALATASI TARİFİ
Malzemeler
- 1/2 tavuk göğsü
- 2 bardak marul (60 g)
- 6 adet kiraz domates
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri (40 g)
- 1 yemek kaşığı sarımsak tozu (15 g)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı (15 ml)
- 1/2 çorba kaşığı biber (8 g)
- 1 çorba kaşığı tuz (15 g)
Yapılışı
- İlk önce, tavuğu bir miktar tuz ve sarımsak tozu ile beraber karıştırın. 15 dakika 350ºF / 180ºC’de fırına sürün.
- Sonra, tavuğu fırından çıkarıp küçük küçük küpler şeklinde kesin.
- Ardından, marul ve kiraz domatesleri yıkayıp keserek bir kaseye koyun.
- Sonra, tavuk ve yumurtayı kaseye ilave edin ve bütün malzemeleri güzelce karıştırın.
- Son olarak da, zeytinyağını ve biraz daha tuz ve biberi salataya ilave edin ve tekrar karıştırın. İşte bu kadar.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.