Kolay Beşamel Sos Tarifi

Defne yaprağı ve karanfil sayesinde beşamel sosunuz aromatik bir tada kavuşacak. Kolay beşamel sos tarifi…

13.01.2020-09:17 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-09:15)

Fırın yemeklerinizin vazgeçilmezi olan beşamel sos yapımının püf noktalarını sizin için hazırladık. İşte, kolay beşamel sos tarifi…

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 adet karanfil
  • 1/4 adet defne yaprağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Beşamel sosunuza aromatik bir tat katacak kuru soğan üzerine bıçakla bir çentik atıp defne yaprağını içine gömün. İki yanına birer adet karanfil saplayın. Soğuk sütü sos tenceresine alın. Aromatik kuru soğan ilavesiyle kaynayana kadar ısıtın. Süt ısındığında soğanı alıp ılınması için bir kenarda bekletin. Tereyağını ayrı bir tavada kısık ateşte eritin. Yağ eridiğinde unu katıp kavurmaya başlayın. Hafif bir renk alan una ılık sütü azar azar ekleyip bir çırpma teliyle iyice karıştırın. Sütün tamamını katıp karıştırma işlemini topaklanmaması için sürdürdüğünüz sosu, tuz ve taze çekilmiş renkli tane karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirdiğiniz sosu ocaktan alın. Arzu ettiğiniz ana yemek yapımında sosunuzu kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal