Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi

Köfteli Patlıcan Bohçası halk arasında Köfteli İslim Kebabı veya Kürdan Kebabı olarak da adlandırılır. Peki köfteli patlıcan bohçası nasıl yapılır? İşte detaylar…

22.06.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:19) Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi

En çok tercih edilen davet yemeği olması itibariyle, Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi yemek severlerin en çok aradığı tariflerden biridir. Patlıcan ve kıyma birleşiminin doyuruculuğu beraberinde getirmesinin yanı sıra, Köfteli Patlıcan Bohçası görüntü itibariyle önce göze sonra da mideye hitap eder.

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi – 4 Kişilik – Hazırlama Süresi: 30 dk

Malzemeler

• 3 adet orta boy ve düzgün patlıcan

• 250 gram orta yağlı kıyma

• 1 adet kuru soğan

• 2 dilim kuru ekmek içi

• 2 diş sarımsak

• 1 adet yumurta

• 2 adet domates

• Yeşil biber

• Tuz, karabiber, kimyon

• 1 er çağ kaşığı karabiber ve kimyon

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi – Sos Malzemeleri:

• 1 çorba kaşığı salça

• bir buçuk bardak su

• 1 yemek kaşığı sıvı yağ

• 1 çay kaşığı tuz

• Kürdan

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi - Köftesinin Hazırlanışı:

1. Kıyma, malzemelerin yoğurulacağı derin bir kaba alınır. Soğan rendelenir, suyu sıkılır kıyma’ya eklenir. Bu karışıma ekmek içleri, tuz, isteğe göre karabiber, kimyon ve bir yumurta ilave edilerek karışım iyice yoğrulur. Üzeri streç film ile kaplanarak yarım saat buzdolabında bekletilir.

2. Patlıcanlar yıkanır, baş kısımları kesilir, şeritler halinde soyulur. Uzunlamasına yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesilir. 15 dakika kadar tuzlu suyun içinde acılarının çıkması için bekletilir.

3. Tuzlu sudan alınan patlıcanlar bir kâğıt havlu yardımıyla kurutulurlar.

4. Yağ kızdırılır. Patlıcan şeritlerinin her iki tarafı kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kızarması sağlanır. Kağıt havlu ile fazla yağlarından arındırılırlar.

5. Buzdolabında bekletilen köfte harcı çıkarılarak çıkarılır ve yumurta büyüklüğünde köfteler hazırlanarak az yağlı, yapışmaz bir tavada hafif kızartılır.

6. Patlıcan şeritlerinin iki tanesi (+) artı şeklinde üst üste koyulur, tam orta noktasına kızartılmış köftelerden biri yerleştirilir. Patlıcanlar bohça şeklinde köfteyi kapatacak şekilde katlanır. Birer dilim domates ve biber bu bohçanın üstüne yerleştirilir ve hepsini birbirine sabitlemek için bir kürdan saplanır. Patlıcan bohçaları fırın tepsisine koyulur.

7. Ayrı bir kapta bir kaşık yağ ve salça 2-3 dakika pişirilir ve üzerine 1,5 bardak su ve 1 çay kaşığı kaşığı tuz ilave edilerek 2-3 dakika daha kaynatılır. Bu sos patlıcan bohçalarının üzerine gezdirilir.

8. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika, domatesler ve biberler hafif kızarana kadar pişirilir.

9. Sunum olarak yanına sade pirinç pilavı veya patates püresi yapılarak servis edilir.

10. Yağların donup lezzeti bozmaması için sıcak servis edilmelidir

Köfteli Patlıcan Bohçası Tarifi – Pişirme Notu

Sebzelerin patlıcan bohçalarının üzerinde yanmasından endişe ediliyorsa, patlıcan bohçaları ilk önce fırına verilir, pişmeye 15 dakika kala sebzeler üstüne sabitlenerek tekrar fırına verilerek pişirilebilir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal