Kocaeli'de Bebeğin Karnındaki Kitle Başarıyla Çıkartıldı

Yeni doğan bebeğin karnından 600 gramlık kitle, başarılı bir operasyonla alındı.

24.10.2024-12:48 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-12:48) Kocaeli'de Bebeğin Karnındaki Kitle Başarıyla Çıkartıldı

Kocaeli'de Başarılı Ameliyat

Kocaeli'de, karnında 600 gram ağırlığında bir kitle ile doğan bebek, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde 22 saat sonra yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Gebelikte Tespit Edilen Kitle

Hastaneden gelen bilgilere göre, Op. Dr. Raziye Kıcık Çalışkan tarafından annenin muayenesinde bebeğin karnında büyük bir kitle bulundu. Bu bulgunun ardından, anne doğuma kadar 3 hafta süresince çocuk cerrahisi ve perinatoloji uzmanları tarafından yakından takip edildi.

Ameliyat Süreci

Bebek, 38 haftalıkken 3 kilo 670 gram olarak dünyaya geldi. Nefes almakta zorlandığı anlaşılan Hazal bebek, hemen yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı. Yapılan tetkikler sonrasında, 22 saatlikken 600 gram ağırlığında ve 0,55 litre sıvı içeren kitle, Op. Dr. Deniz Ersayın Gürer ve Op. Dr. Naime İpek Öztürk liderliğindeki 9 kişilik uzman ekip tarafından 2,5 saat süren bir operasyonla çıkarıldı.

İyileşme Süreci

Ameliyat sonrası Hazal bebek, 4 gün boyunca yenidoğan yoğun bakım ünitesinde Uzm. Dr. Nesrin Kaya ve Uzm. Dr. Nihal Yüksel tarafından izlenerek, 3 gün boyunca çocuk cerrahisi servisinde takip edildi. Sonuç itibarıyla bebek, sağlığına kavuşmuş durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal