Kocaeli’de 5 ayrı kuyumcuya vurgun yapacaklardı: Polis ekiplerince kıskıvrak yakalandılar!

Kocaeli’de dolandırıcılık vakası yaşandı. Kuyumculara düşük ayarlı altın satarak 200 bin TL vurgun yapan 3 şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. İşte detaylar…

29.02.2024-10:30 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-18:10)

Kocaeli'nin İzmit ve Derince ilçelerinde 5 kuyumcuyu düşük ayarlı altınlarla 200 bin TL dolandıran 3 şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerin serbest bırakıldığı belirtilirken, dolandırılan kuyumcuların mağduriyetlerinin de giderildiği aktarıldı.

3 ayrı kişi 5 farklı kuyumcuya gitmişler!

Kocaeli'de 5 kuyumcuya düşük ayarlı altın satıp 200 bin tl dolandırdılar

Geçtiğimiz 27 Şubat Salı günü, İzmit ve Derince ilçesinde 5 farklı kuyumcuya giden kişi düşük ayardaki Altın bilezikleri satarak dolandırıcılık yaptığı anlaşıldı. Dolandırıldıklarını fark eden kuyumcular ise hemen polisi arayarak ihbarda bulundular. Yapılan bu ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı incelme başlattı. Güvenlik kameraları incelenmeye alındı ve polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda değeri düşük altınları satanların B.K., F.S. ve M.S. isimli şahsılar olduğu tespit edildi.

Kuyumcuların mağduriyeti giderildi!

Kocaeli'de 5 kuyumcuya düşük ayarlı altın satıp 200 bin tl dolandırdılar

Polisin düzenlediği operasyonda 3 şüpheli aynı gün içerisinde hemen de yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer yandan, dolandırılan kuyumcuların mağduriyetlerinin de giderildiği belirtildi. Yani 200 bin TL’lik kayıp giderildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal