Kocaeli Üniversitesi'nden Uluslararası Müzik Başarıları

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gören genç yetenekler, uluslararası yarışmalarda büyük başarılara imza atıyor.

23.10.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-11:21) Kocaeli Üniversitesi'nden Uluslararası Müzik Başarıları

Küçük Yaşta Müzikle Büyüyen Yetenekler

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, genç yetenekleri müzikle tanıştırarak yıldızlarını parlatmaya devam ediyor. Ortaöğretim, lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler, uluslararası alanda katıldıkları yarışmalarda önemli başarılar elde ediyor.

Koç Üniversitesi Eğitim Kalitesi

Devlet Konservatuvarı, müzikoloji, bestecilik, flüt, geleneksel Türk müziği, gitar, keman, klarnet, kontrbas, piyano, trombon, Türk halk müziği gibi birçok alanda eğitim vermektedir. Özellikle genç yaşta bu eğitimlere katılan öğrenciler, uluslararası platformlarda Kocaeli Üniversitesi’ni temsil etmenin gururunu yaşıyorlar.

Uluslararası Başarılar

Bu yıl, çeşitli ülkelerde düzenlenen 11 uluslararası yarışmaya katılan 11 öğrenci ödül kazanarak, başarılarına bir yenisini ekledi. Bu öğrenciler, hem geleneksel hem de modern müziğin çeşitli dallarındaki yeteneklerini sergileme imkanı buluyor.

Amacımız Dünya Standartlarında Eğitim

KOÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gökçe Sarvan, eğitim politikalarını şu şekilde açıkladı: "Amacımız dünya standartlarında eğitim verebilmek. Bu çocuklarımız, hem Türkiye'yi hem de üniversitemizi uluslararası platformda temsil ediyor. Öğrencilerimiz yurt dışında prestijli orkestralarda ve yarışmalarda yer alıyorlar."

Örnek Başarı Hikayeleri

Öğrencilerden Zeynep Eker, "Heirs of Orpheus" yarışmasında ikinci oldu ve gelecekte ünlü bir konser piyanisti olmayı hedefliyor. "Yurt dışında turnelerde çalmak istiyorum" diyen Eker, eğitimine devam ederken ailesinin desteğini de önemli buluyor.

Elif Kosa, "Uluslararası Vivaldi Müzik Yarışması"nda mutlak birincilik ödülünü kazandı. Kosa, kariyer hedefinin, burada aldığı eğitim ile yurtdışında başarılı olup ülkesini gururlandırmak olduğunu ifade etti.

Ceylin Ceylan ise flüt sanat dalında katıldığı Avrupa Müzik Akademisi Vakfı yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı. "İyi bir solist olmak istiyorum" diyen Ceylan, eğitiminin kendisine sağladığı fırsatları değerlendirerek başarılı bir kariyer inşa etmek istiyor.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Devlet Konservatuvarına küçük yaşlarda adımını atan genç yetenekler...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Devlet Konservatuvarına küçük yaşlarda adımını atan genç yetenekler, aldıkları eğitimle donanımlı hale gelerek katıldıkları uluslararası yarışmalarda isimlerinden söz ettiriyor. Bulgaristan'da düzenlenen "Heirs of Orpheus" yarışmasında ikinci olan piyano sanat dalı 12. sınıf öğrencisi Zeynep Eker, AA muhabirine açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal