Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hatay'da Yeni Okul İnşa Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay'ın Kumlu ilçesine 12 derslikli yeni bir okul inşa edecek.

18.10.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-11:36) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hatay'da Yeni Okul İnşa Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yeni Bir Okul Yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezi depremlerden zarar gören Hatay'ın Kumlu ilçesinde 12 derslikli bir okul inşa etmeye hazırlanıyor.

Proje Detayları

Belediyeden yapılan açıklamalara göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, başta Hatay olmak üzere depremden etkilenen bölgelere destek vermek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda, Hatay Valiliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek okul projesinin maliyeti 77 milyon 892 bin lira olarak belirlenmiş durumda.

Okulun Özellikleri

Proje 11 Ekim'de resmen başlamış olup, Hatay'ın Kumlu ilçesinde 12 derslik ve 90 kişilik çok amaçlı bir salon içeren bir okul inşa edilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu okul projesinin tamamlanması için gerekli olan tüm mali yükümlülükleri üstlenecektir. Ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu tarafından toplanan yardımlar, bu projenin finansmanında kullanılacaktır.

Diğer Faaliyetler

Platform, organize edilen iki yardım gecesinde toplanan gelirle Hatay'da depremzedelerin fizik tedavi ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir başka merkez açmıştır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Kumlu...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Kumlu ilçesine 12 derslikli okul kazandıracak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal