KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Nedir?

KOSGEB teknoloji alanında üretim yapan girişimcilere de destek veriyor. Peki, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı nedir, başvuru şartları nelerdir?

21.12.2021-11:45 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-15:34) KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı Nedir?

KOSGEB KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında teknoloji alanında ticarileştirilebilecek ürün üretimi yapan girişimcilere destek veriyor. İşte detaylar…

KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI NEDİR?

KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı kapsamında; Ar-Ge/yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini ve orta - yüksek ve yüksek teknoloji alanında yer alan ve cari işlemler hesabına katkı sağlayacak ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla işletmelerce gerçekleştirilecek yatırımlar desteklenmektedir.


KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

- Bu destek programına KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olan, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsündeki işletmeler yatırım projelerini sunarak başvurabilir.

Yapılan başvuruların;

-- KOSGEB ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen Ar-Ge veya yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan veya

-- Patent belgesi ile koruma altına alınan veya

-- Doktora çalışması neticesinde ortaya çıkan veya

-- Teknolojik Ürün (TÜR) Deneyim belgesi alan veya

-- Yurt içi teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan işletmelerin, bölgede sonuçlandırdıkları ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan veya

-- Kamu araştırma enstitülerinde/merkezlerinde yürütülen ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan

-- 12/03/2008 tarih ve 26814 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında kurulan Ar-Ge Merkezlerinde yürütülen ar-ge ve yenilik faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan

- Prototip çalışması başarıyla tamamlanmış ürün için yapılması esastır. Ürün sahibi işletmeler veya ürünün fikri sınai mülkiyet ve telif haklarını sözleşme ile hak sahibinden devralmış işletmeler başvurabilir. Başvuru ve yararlanma koşuluna ilişkin detaylar destek programının uygulama esaslarında düzenlenir.

- Destek programından yararlanmak isteyen işletme, yatırım projesi başvurusu yapar. Ancak, yatırım projesi başvurusu yapmak isteyen işletmeden Başkanlıkça belirlenecek usulde ön başvuru yapması istenebilir.

- Ön başvurunun ve/veya yatırım projesi başvurusunun değerlendirilmek üzere başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığı kontrol edilir. Ön başvurunun kontrolü sonucu başvuru şartlarının sağlanması halinde işletmeden yatırım projesi başvurusu yapması istenir. Ön başvuru kontrolü sonucunda başvuru şartlarını taşımadığı belirlenen işletmeden yatırım projesi başvurusu alınmaz.

- Yatırım projesi başvurusunun kontrolü sonucu yatırım projesi başvuruları değerlendirilmek üzere uygun bulunabilir, uygun bulunmayabilir veya başvurunun düzeltilmesi istenebilir.

KOBİ TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI DESTEK LİMİTLERİ

- Ar-Ge/yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan başvurularda düşük ve orta düşük teknoloji alanlarında verilecek desteklerin üst limiti geri ödemeli 700.000 (yediyüzbin) TL ve geri ödemesiz 300.000 (üçyüzbin) TL olmak üzere toplam 1.000.000 (birmilyon) TL’dir. Orta yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında verilecek desteklerin üst limiti geri ödemeli 4.200.000 (dörtmilyonikiyüzbin) TL ve geri ödemesiz 1.800.000 (birmilyonsekizyüzbin) TL olmak üzere toplam 6.000.000 (altımilyon) TL’dir.

- Orta - yüksek ve yüksek teknoloji alanında yer alan ve cari işlemler hesabına katkı sağlayacak ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan başvurularda desteklerin üst limiti geri ödemeli 4.200.000 (dörtmilyonikiyüzbin) TL ve geri ödemesiz 1.800.000 (birmilyonsekizyüzbin) TL olmak üzere toplam 6.000.000 (altımilyon) TL’dir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal