Klima Mikrobu Nedir, Lejyoner Hastalığına Kimler Yakalanır?

Klima mikrobu olarak bilinen lejyoner hastalığı nedir? Klima mikrobu kimler için tehlikelidir? Yazın gelmesi ile birlikte artan klima hastalıklarından kurtulma yöntemleri nelerdir? Sizin için araştırdık…

20.07.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 12.07.2021-18:30) Klima Mikrobu Nedir, Lejyoner Hastalığına Kimler Yakalanır?

Sıcak yaz günlerinin gelip çatması, beraberinde klima kullanımını da artırdı. Peki klima kullanımının Lejyoner hastalığına neden olduğunu biliyor musunuz? Peki nedir bu klima mikrobu? Ve Lejyoner Hastalığına kimler yakalanır? Sizin için araştırdık…

LEJYONER HASTALIĞI NEDİR?

Lejyoner hastalığı, enfeksiyon kaynaklı akciğer iltihabı aslında şiddetli bir zatürre formudur. Lejyoner hastalığı, lejyonella ismi verilen bir bakteriden ortaya çıkmaktadır. 

Lejyoner hastalığı kişiden kişiye temas ile bulaşma olasılığı olan bir hastalık değildir. Aslında çoğu insan, bakterileri solumaktan lejyoner hastalığına yakalanmaktadır. Yetişkinlerde, sigara içenler ve zayıflamış bağışıklık sistemi olanlar lejyoner hastalığına daha sık yakalanmaktadır.

Belirtileri Gribe Benziyor

Lejyonella bakterisi ayrıca, grip benzeri bir hastalık olan Pontiac ateşine de sebep olur. Ayrı ayrı ya da birlikte, iki hastalık bazen legionellosis olarak isimlendirilir. Pontiac ateşi genellikle kendi kendine iyileşirken, tedavi edilmeyen lejyoner hastalığı ölümcül riskte olabilir. Antibiyotiklerle hızlı tedavi genellikle lejyoner hastalığını tedavi etse de, tedaviden sonra yine sorun yaşayabilmektedir.

Klima hastalığı nedir?

LEJYONER HASTALIĞI TEDAVİSİ

Lejyoner hastalığı, antibiyotikle tedavi edilir. Erken tedaviye başlanırsa, ciddi komplikasyon ya da ölüm şansı o kadar az olur. Çoğu durumda tedavi, hastaneye yatmayı bile gerektirir. Pontiac ateşi ise tedavi edilmeksizin kendi başına gider ve süreklilik arz eden sorunlara sebep olmaz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal