Damak zevkinize çok uyacak olan bu enfes lezzetin anavatanı Fas. Farklı tatlara açık olanların denemek isteyebileceği baghrir tarifinin yapılışını sizler için derledik.
BAGHRİR TARİFİ
MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su, 5 yemek kaşığı irmik, 1,5 çay bardağı un, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı instant maya, 1 çay kaşığı tuz veya şeker
HAZIRLANIŞI:
Gereken tüm malzemeleri el blenderına aktarın. Tuzlu istiyorsanız tuz, tatlı istiyorsanız da şeker ilave edin. Malzemelerini blenderdan pürüzsüz bir kıvam alana dek geçirin. Sonrasında bir kabın içerisine aktarın. Üzerini streç filme kapatarak oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanması için bırakın.
Yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağa alın ve orta ateşte, yağsız bir şekilde iyice ısıtın. Hazırladığınız harçtan tavaya kepçe ile incecik bir şekilde döküverin. Üst yüzeyinde delikler oluşup üzeri kuruyuncaya kadar pişirin. Diğer yüzüne çevirmenize ya da alt kısmına çevirmenize gerek yok. Üst kısmında gözeneklerin oluşması ve tamamen kuruması yeterli olacaktır. Ardından tavadan alıp dilediğiniz malzemelerle servis yapabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.