KKTC Milletvekili Hasipoğlu: 'Rumlar Bizi Eşit Taraf Olarak Görmüyor'

KKTC Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Rumların Kıbrıs Türk tarafını azınlık olarak gördüğünü ifad etti.

13.10.2024-17:25 - (Son Güncelleme: 13.10.2024-17:25) KKTC Milletvekili Hasipoğlu: 'Rumlar Bizi Eşit Taraf Olarak Görmüyor'

KKTC Milletvekili Hasipoğlu'nun Açıklamaları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ulusal Birlik Partisi'nin Milletvekili ve Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs meselesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Hasipoğlu, "Rumlar maalesef bizi hiçbir zaman eşit taraf ve muhatap olarak görmüyor. Bizi azınlık olarak görüyorlar," şeklinde konuşarak Rum tarafının tutumunu eleştirdi.

Cenevre'de Yürütülen Görüşmeler

İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149'uncu Genel Kurulu çerçevesinde, Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu toplantısı yapıldı. Toplantıya KKTC Cumhuriyet Meclisi'ni temsilen Hasipoğlu ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros katıldı.

Toplantının moderatörlüğünü İsviçreli Parlamenter Laurent Wehrli ve Portekizli Parlamenter Hugo Carneiro üstlendi. Görüşmeler sonrası AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Hasipoğlu, bu tür toplantıların mecliste temsil edilen milletvekillerinin düşüncelerinin alınması ve Kıbrıs meselesine katkı sağlanması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Önerilerin Reddine Tepki

Hasipoğlu, moderatörlerin iklim değişikliği, afetlerde iş birliği ve Avrupa Birliği uyum yasaları gibi konularda önerilerde bulunduğunu belirterek, "Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak bu öneriyi destekledik fakat Rum tarafı teklifi reddetti. Bu tutum, Rum tarafının çözüm arayışı söylemleri ile çelişiyor," dedi. Ayrıca, toplantıya katılan İsviçreli ve Portekizli parlamenterlerin Rum tarafının uzlaşmaz tavrına şaşırdığını ifade etti.

Sonuç ve Alternatif Pozisyon

Hasipoğlu, KKTC'nin pozisyonunu da net bir şekilde ortaya koyarak, "Egemen eşitliğimiz ve eşit uluslararası statümüz kabul edilmeden resmi görüşmelere başlamamız mümkün değil," dedi. Bu ifadeler, Kıbrıs Türk tarafının eşitlik talebinin haklılığını ortaya koyduğunu vurguladı. Toplantı sırasında yaşanan gelişmeler, Rumların Kıbrıs Türk tarafını azınlık olarak görme tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi heyeti, PAB'ın 149'uncu Genel Kurulu dolayısıyla Cenevre'de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından da kabul edildi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149'ncu Genel Kurulu...

İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149'ncu Genel Kurulu kapsamında Kıbrıs Kolaylaştırıcılar Grubu toplantısı yapıldı. Toplantıya, KKTC Cumhuriyet Meclisini temsilen KKTC Ulusal Birlik Partisi Milletvekili ve Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu (sağ 2) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros (sağda) katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal