KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Ambargolar Kıbrıs Türkü'nü Dize Getiremez"

Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının haklarını savunacaklarını ve ambargoların etkisiz kalacağını ifade etti.

08.10.2024-18:32 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-18:32) KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Ambargolar Kıbrıs Türkü'nü Dize Getiremez"

Kıbrıs Türkü'nün Mücadelesi Devam Ediyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, uluslararası platformda Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmaya kararlı olduklarını belirtti. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) gibi kuruluşlara yönelik açıklamalar yapan Tatar, ambargoların Kıbrıs Türkü’nü dize getiremeyeceğini vurguladı.

AHBV Üniversitesi'nde Önemli Bir Etkinlik

AHBV Üniversitesi Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Tatar'ın katılımı ile gerçekleşti. Etkinlikte, Tatar’ın yanı sıra AHBV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve diğer davetliler yer aldı.

Tatar'dan Tarihsel Bilgilendirme

Tatar, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın tarihine değinerek, "Osmanlı döneminde, Ada'daki Rumlar 350 yıl kesintisiz huzur ve barış içinde yaşadılar." ifadelerini kullandı. Ayrıca Ada'nın geçmişte İngiltere’nin egemenliği altında olduğunu hatırlatarak, İngiltere’nin bölgedeki üslerinin tehlike oluşturduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ın Geleceği

KKTC lideri, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanında olduğunu söylerken, "Bizim şu anda yürütmekte olduğumuz yeni siyaset artık iki devletli bir siyasettir." dedi. Kıbrıs Türk halkının kendi mücadelesini sürdüreceğine dair kararlılığını vurgulayan Tatar, "Benim arkamda 85 milyon Türkiye var" sözleriyle destek mesajını yineledi.

Yaşanan Kriz ve İptaller

Etkinlik sonrası, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin çekilmesiyle ortaya çıkan kriz nedeniyle Tatar’ın Samsun ve Trabzon ziyaretlerini iptal ederek KKTC’ye döneceğini de açıkladı. Prof. Dr. Bostancı ise, Tatar’ın Kıbrıs Türk halkının mücadelesini her aşamada desteklediğini ekledi.

Konuşmaların ardından Tatar, katılımcılar için kitabını imzaladı ve etkinlik sona erdi.

Ankara Hacı Bayram Veli (AHBV) Üniversitesi Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kıbrıs...

Ankara Hacı Bayram Veli (AHBV) Üniversitesi Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla sergi, söyleşi ve imza günü etkinliği düzenledi. AHBV Üniversitesi Itri Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Tatar, AHBV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, akademisyenler, öğrenciler ve birçok davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, sergiyi gezdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal