KKTC Başbakanı Üstel, Adıyaman'daki Duruşmaya Katıldı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Grand İsias Hotel'in duruşmasında Türkiye'nin adaletine güvendiğini belirtti.

22.10.2024-11:07 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-11:07) KKTC Başbakanı Üstel, Adıyaman'daki Duruşmaya Katıldı

Başbakan Üstel, Grand İsias Hotel Duruşmasına Katıldı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve aralarında KKTC'li sporcuların da bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Hotel'e dair yürütülen duruşmaya katıldı. Bu duruşma, 3'ü tutuklu toplam 11 sanığın yargılandığı davanın parçası olarak gerçekleştirildi.

Başbakan'dan Açıklama

Üstel, duruşma öncesi Adıyaman Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, depremlerde hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet diledi. KKTC'nin bu felakette şampiyon sporcularını yitirdiğini ifade eden Üstel, "O günden bugüne kadar ülkemiz yasa büründü. Adıyaman'da kaybettiğimiz evlatlarımızın duruşması için 4. kez buradayız," dedi.

Başbakan, tüm siyasi partilerin bir araya geldiği bu duruşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine inancının tam olduğunu vurguladı. "Evlatlarımızın bu acısını sonuna kadar unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu olayların bir daha yaşanmaması adına adalet talebimiz var," diye ekledi.

Davanın Takipçisi Olacaklar

Dava sürecinin takipçisi olacaklarını belirten Üstel, "Dava sonuçlanana kadar KKTC halkı tek yürek olarak Adıyaman'da olmaya devam edecek," ifadelerini kullandı. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya da sorumlu kişilerin cezalandırılmasını istedi.

Davanın ilk duruşması 3 Ocak'ta, ikinci duruşması 26 Nisan'da ve üçüncü duruşması 12 Haziran'da yapılmıştı.

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan, 72 kişinin hayatını...

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan, 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Hotel'e ilişkin 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Aileler ellerinde pankartlarla adliye önüne geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal