Kızıldeniz’de sıcak anlar: İtalya da gerilime dahil oldu

İtalya’ya ait savaş gemisi, Kızıldeniz’de kendisine doğru yönelen İHA’yı imha etti. Bölgede gerilim artmış durumda.

03.03.2024-11:10 - (Son Güncelleme: 03.03.2024-11:10)

Kızıldeniz’de Husilerin başlattığı gerilime ABD ve İngiltere’nin ardından İtalya’da dahil oldu. İtalya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kızıldeniz’de seyir halinde olan İtalyan savaş gemisi Nave Duillo, kendisine yöneltilen insansız hava aracını (İHA) imha etti.

İtalya da Kızıldeniz’deki gerilime dahil oldu

DHA’da yer alan habere göre; Dün İtalya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Nave Duilio, Kızıldeniz'de bir insansız hava aracını düşürerek meşru müdafaa ilkesini uyguladı. Daha önceki saldırılarda kullanılan benzer özelliklere sahip olan İHA, İtalyan gemisine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta ve gemiye doğru uçuyordu" ifadelerine yer verildi. 

İtalya Kızıldeniz

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ise yaptığı açıklamada, "Husi terörist saldırıları uluslararası hukukun ciddi bir ihlalidir ve ekonomimizin bağlı olduğu deniz trafiğinin güvenliğine yönelik bir tehdittir. Bu saldırılar, bazı ülkelere zarar vermek ve diğerlerinin işini kolaylaştırmak için sadece askeri değil her türlü imkanı kullanan hibrid bir savaşın parçasıdır. Nave Duilio, uluslararası hukukun korunmasını sağlamak ve ulusal çıkarları korumak için Kızıldeniz'de faaliyet göstermektedir" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal