Kızıldeniz’de gerilim düşmek bilmiyor: Husiler, ABD’ye ait gemileri hedef aldı

Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’nda konuşlanan 2 ABD savaş gemisiyle 3 gemiyi hedef aldıklarını dile getirdi.

28.05.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-17:25) Kızıldeniz’de gerilim düşmek bilmiyor: Husiler, ABD’ye ait gemileri hedef aldı

İran tarafından desteklenen Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’nda konuşlanan 2 ABD savaş gemisiyle 3 gemiyi hedef aldıklarını duyurdu. Husilerin sözcüsü Yahya Seri, El-Mesira televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nda ABD'ye ait "Larego Desert" ve İsrail'e ait MSC Mechela isimli gemilerin hedef alındığını belirtti. Seri, Kızıldeniz'de ise "Minerva Lisa" isimli bir geminin vurulduğunu ve geminin uyruğu hakkında bilgi vermedi. Ayrıca, Kızıldeniz'de ABD'ye ait iki savaş gemisinin de insansız hava araçları ile vurulduğunu ifade etti.

Husiler, ABD’ye ait gemileri hedef aldı

AA’da yer alan habere göre; Husilerin Sözcüsü, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sona ermesi ve bölgedeki ablukanın kalkması durumunda saldırıların devam edeceğini dile getirdi.

Yemen'de İran tarafından desteklenen Husiler, Gazze'deki saldırılara karşılık olarak 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyuyor ve bazılarını insansız hava araçları ve füzelerle hedef alıyor.

Kızıldeniz’de gerilim düşmek bilmiyor: Husiler, ABD’ye ait gemileri hedef aldı

Kızıldeniz’deki seferler azalıyor

Husilerin eylemlerinin ardından birçok denizcilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticaretinin güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirterek 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir "deniz görev gücü"nün oluşturulduğunu açıkladı. Husiler ise ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki bölgelere saldırması durumunda bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacaklarını duyurdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal