Kızıldeniz ülkelerin düello sahnesine döndü: Almanya savaş gemisiyle ABD İHA'sına saldırdı!

Kızıldeniz’de ülkelerin düelloları halen devam ediyor. Bir Alman savaş gemisi, kıl payı önlenen dost ateşi ile neredeyse bir ABD insansız hava aracını düşürecekti.

29.02.2024-14:24 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-18:08)

Alman basınında Çarşamba günü dikkat çeken bir habere yer verildi. Kızıldeniz'deki ticari gemileri korumak için gönderilen bir Alman savaş gemisi neredeyse bir ABD insansız hava aracını düşüreceğini duyurdu.

Alman Bakan çıkan iddiaları doğruladı!

Alman savaş gemisi, kıl payı önlenen dost ateşi ile neredeyse bir ABD insansız hava aracını düşürecekti

Olayın basında yer verilmesinin ardından Almanya Savunma Bakanlığı’dan doğrulama bilgisi geldi. Müttefik bir ülkenin dahil olduğu bir insansız hava aracı olayının ülkenin adını geçirmeden meydana geldiğini doğruladı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, uluslararası nakliyeyi Yemen'in İran destekli Husilerin saldırılarına karşı korumaya yardımcı olmak amacıyla AB misyonunun bir parçası olarak hafta sonu bölgeye gelen Hesse firkateyninin, bilinmeyen insansız hava aracını tespit edilemediğini dolayısıyla ateş açtıklarını söyledi. 

Olay çözüldü!

Bakanlık sözcüsü Michael Stempfle, "Olay bunun düşmanca bir insansız hava aracı olmadığı ortaya çıkınca çözüldü ve bu ancak sonradan bakıldığında netleşti’’ ifadelerine yer verdi.

Almanya müttefiğine saldırdı!

İHA'ya ateşlenen iki füze, "teknik bir kusur" nedeniyle hedefini ıskalayarak denize düştü iddiaları gündemdeyken, Der Spiegel haber dergisi, söz konusu İHA'nın ABD'ye ait Reaper keşif İHA'sı olduğunu da iddia etti. Spiegel, ABD dronunun Kızıldeniz misyonuyla ilgisi olmayan "Amerikan terörle mücadele misyonunun bir parçası olarak" bölgede olabileceğini söyledi ancak askeri yetkililerin dost ateşi olayının müttefikler arasındaki koordinasyonun gerçekleştiğini gösterdiğine inandığını belirtti.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal