Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Enerji ile Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in dahil olduğu, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda hala sürmekte olan 4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi'nde bir sunum gerçekleşti.
"Afet, İnsani Yardım ve Kalkınma Alanında İnovasyon Arayışları" başlıklı sunumunu yapan Kınık, gelişen teknolojilerin insani yardım alanında pratik çözümler sunduğunu bildirdi.
‘Dünya Nüfusuna 2,5 Milyar İnsan Daha Eklenecek’
Toplum için değer üreten inovasyonlar hakkında araştırmalar yaptıklarını belirten Kınık, "Dünya çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Hayatta kalabilmek için, devletler, ticari kurumlar, hele hele sivil toplum kuruluşlarının ayakta kalabilmesi için konumlarını gözden geçirmeleri gerekiyor. 2050 yılında dünyanın nüfusuna 2,5 milyar insan daha eklenecek. Yani yaklaşık 9,5 milyar gibi bir nüfusla yaşayacağız. Bildiğimiz kadarıyla, iklim değişikliği, şehirleşme, şehirlerin köyleşmesi, çarpık şehirleşme, insanların beslenme alışkanlıkları, bizi gelecekte daha büyük tehditlerin beklediğini gösteriyor." dedi.
Kınık, insan kanında artık mikro-plastiklerin dolaştığını söyleyerek, "2050 yılında 10 milyar insanı beslemek için yapmamız gereken şeyler var. Bunların başında insan olmayı, paylaşmasını, başkasının derdiyle dertlenmeyi hatırlamak geliyor." diye konuştu.
Kızılay olarak 151 yaşına geldiklerini vurgulayan Kınık, kurumun Strateji 2030 Belgesi'ni hazırlarken İnsanı ve Toplumu Güçlendirme ile İnsanın ve Toplumun Onurunu Koruma başlıklarına odaklandıklarını aktardı.
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.