Patates kızartması ya da hamur kızartması yaparken en endişe duyduğumuz şey yağın üzerimize ya da etrafa sıçrama ihtimalidir. Peki bu durumun önüne geçmek için ne yapmak gerekir? Gelin birlikte bakalım.
KIZARTMA YAĞININ SIÇRAMAMASI İÇİN NE YAPILIR?
- Kızartma yağının içine bir avuç tuz katarsanız sıçramasını engellemiş olursunuz.
- Kızartılacak besinleri sulu bir şekilde koymamaya dikkat ediniz. Nemli ve sulu kızartmalıklar yağın daha fazla sıçramasına sebep olmaktadır.
- Kalın mutfak kıyafetlerinden önlüklerinden alınız. Üzerinize gelse bile iç tarafına geçirmez. Sevdiğiniz renkte bir giysi alırsanız mutfakta yemek yapmak keyifli hale gelebilir.
- Yağa bir miktar un ekleyebilirsiniz. Un kızarmış yağın yatışmasında yarar sağlayacaktır. Böylece sıçrama olmaz.
- Kızartma tavası kullanmak yerine kızartma yapan makineleri tercih edebilirsiniz. Bu makinelerden alabilirsiniz.
- Biber kızartması yaptığınızda çekirdeklerini çıkardığınıza emin olunuz. Yağın içerisine düşen çekirdek yağın sıçramasına sebep olmaktadır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.