Kız Çocuklarının Güçlenmesi İçin Eğitim Vurgusu

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, kız çocuklarının eğitiminin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

11.10.2024-14:52 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-14:52) Kız Çocuklarının Güçlenmesi İçin Eğitim Vurgusu

Asu Kaya’dan Eğitim ve Kız Çocukları Vurgusu

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında toplumsal şiddet, eşitsizlik ve ayrımcılığın sonlandırılması adına önemli açıklamalarda bulundu.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Şiddetle Mücadele

Kaya, "Toplumsal şiddeti sona erdirmek, eşitsizlik ve ayrımcılık döngüsünü kırmak için bugünün kız çocuklarını güçlendirmeliyiz" dedi. Ayrıca, "Kız çocuklarının 14 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde kutlanması gerekirken ülkemiz giderek kız çocukları ve kadınlar için bir cehenneme dönüşüyor" ifadesini kullandı.

Çocukların Durumu ve Eğitim Politikaları

Kaya, çocukların "kayıp" olarak anılmaya başlaması ve kadınların yaşadığı trajik olaylarla toplumun nasıl bir çürümeye doğru gittiğini açıkladı. Eğitim konusuna dikkat çeken Kaya, "Kız çocuklarını güçlendirmenin en önemli yolu eğitimdir. Gelin, kız çocuklarının eğitimini güçlendirecek politikaları birlikte hayata geçirelim" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'ne Dönüş Çağrısı

Son olarak, İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi çağrısında bulunan Kaya, "Bu duruma dur demezseniz biz diyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğiz ve politik tercihlerimizi çocuklardan, kadınlardan yana kullanacağız" şeklinde konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal