Kıymalı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Pırasa denilince aklımıza çoğunlukla zeytinyağlı ya da peynirli tarifler gelirken bu defa her zamankinden farklı olarak bir tencere yemeği olan kıymalı pırasanın tarifini haberimizin içerisinde bulabilirsiniz…

25.02.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-14:51) Kıymalı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

KIYMALI PIRASA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 dal pırasa

250 gram kıyma

2 adet havuç

1 tatlı kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı pirinç

1 tutam tuz

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Pırasaları yıkayın ve verev bir şekilde iri iri doğrayın.

Havuçları yıkayıp, soyun ve halka halka dilimleyin.

Tencereye yağı alın ve kıymayı yaklaşık 7-8 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun.

Üstüne salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Ardından doğradığınız havuçları ekleyip, birkaç kez karıştırın ve pırasaları ilave edin.

Yıkadığınız pirinçleri ve tuzunu da ekledikten sonra, üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.

Sıcak sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal