Kıymalı Kabak Karnıyarık Tarifi

Yıllardır bilinen klasik patlıcanlı haliyle yemeye alışık olduğumuz karnıyarık yemeğini, bu defa farklı şekilde kabaktan yaparak misafirlerinize alternatif seçenek olarak sunacağınız değişik ve lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

22.02.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-16:09) Kıymalı Kabak Karnıyarık Tarifi

KABAK KARNIYARIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 4 adet orta boy kabak 
  • İÇİ İÇİN:
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adetsoğan
  • 2 dişsarımsak
  • 2 adet orta boydomates
  • 5 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığıtuz

KABAKLARI PİŞİRMEK İÇİN:

  • 5 yemek kaşığızeytinyağı

ÜZERİ İÇİN:

  • 1 kasedomates sosu
  • 100 gramkaşar peyniri
  • 1 çay kaşığıtane karabiber
  • Kabak Karnıyarık Tarifinin Pişirme Önerisi
  • Dilerseniz kabakları tavada hafif pişirmek yerine kızartarak da kullanabilirsiniz.

KABAK KARNIYARIK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kabakları ortadan ikiye bölün. İç kısmındaki beyaz yerlerini bir oyacak ya da kaşık yardımıyla dikkatli bir şekilde çıkarın.

Kapaklı bir mümkünse seramik tavayı kızdırın. Kabakları hafif tuzlayın ve fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Kızgın tavanın içerisine koyun, kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşamaya bırakın.

Arada bir kapağını açarak yönlerini değiştirin. Bu şekilde kendi buharında hafif yumuşamasını sağlayın.

Ayrı bir tavanın içerisine soğanı ve yağı aktarın. Güzelce kavurun ve içerisine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Daha sonra salça ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Güzelce karıştırın.

Domatesin hafif suyunu çektiğini gördüğünüzde içerisine tuz, karabiber, pul biber, rendelenmiş sarımsağı atın. Birkaç dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Yumuşamış kabakları yağlanmış bir fırın tepsisinin içerisine aktarın. İç kısımlarını kıymalı harçla doldurun. Üzerine dökmemeye dikkat ederek kenarından 3/4 su bardağı kadar su ilave edin.

180 derecede kabaklar güzelce yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin. Fırından almadan birkaç dakika önce üzerine kaşar peyniri rendesini ilave edin ve erimesini sağlayın.  Çıkarıp üzerine zeytinyağı, domates sosu ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek servis edin.

KABAK KARNIYARIK TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Üzerine kullanacağınız domates sosu evde kendi yaptığınız sos olursa daha bir lezzetli olacaktır. Üzerine nane, fesleğen, yoğurt gibi malzemeler ilave ederek de servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal