Kıyının Getirdikleri: Sanat ve Teknolojinin Buluşması

MeshRu İstanbul'da açılan 'Kıyının Getirdikleri' sergisi, sanatçıların yapay zeka ile ürettikleri eserleriyle dikkat çekiyor.

03.10.2024-20:26 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-20:26) Kıyının Getirdikleri: Sanat ve Teknolojinin Buluşması

Kıyının Getirdikleri Sergisi İstanbul'da Sanatseverlerle Buluştu

MeshRu İstanbul'da, sanatçıların yapay zeka kullanarak oluşturdukları eserlerin sergilendiği "Kıyının Getirdikleri" adlı sergi sanatseverlerle buluştu. Sergide sanatçılar Cansu Sönmez, Ahmet Rüstem ve Hakan Sorar'ın çalışmaları yer alıyor.

Cansu Sönmez: Bitkilerin Rolü Sanatta Yeniden Değerlendiriliyor

Sanatçı Cansu Sönmez, bitkilerin çağdaş sanattaki rolünün yalnızca estetik olmanın ötesine geçtiğini vurguladı. Sönmez, deniz çayırları ile ilgili bir korkusunun olduğunu ve bu korkunun "bitki körlüğü" olarak adlandırılabileceğini, projesinin de bu kaygıyı dile getirmek üzere şekillendiğini belirtti.

Dikkat Çeken Açıklamalar:

Sönmez, deniz çayırlarının kıyıya vuran hallerinin yeni ekosistemler oluşturduğunu ve bu nedenle toplanmamaları gerektiğini ifade ederek, bu bitkilerin su kalitesini artırdığını ve deniz yaşamına hayati önem taşıdığını belirtti.

Hakan Sorar: Doğadan İlham Alan Yenilikçi Yöntemler

Sanatçı Hakan Sorar ise, sergideki "Köpük" adı verilen yerleştirmelerinin denizin sürekli değişen doğasından ilham aldığını, dalgaların kayalıkları nasıl aşındırdığını ve doğanın müdahalemizin sonuçlarını sorguladığını anlattı.

Ahmet Rüstem: Anılar ve Hafıza Üzerine Düşünme

Sanatçı Ahmet Rüstem, projenin hafızayı odağa aldığını ve yapay zekanın anıları görüntüye dönüştürme potansiyeli üzerine düşündüklerini aktardı. Rüstem ayrıca artırılmış gerçeklik ve arkeoloji arasındaki bağlara dikkat çekti.

Sergi, 15 Aralık'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Sanatçılar Ahmet Rüstem, Hakan Sorar ve Cansu Sönmez'in yapay zeka ile model, ses ve görüntülerle...

Sanatçılar Ahmet Rüstem, Hakan Sorar ve Cansu Sönmez'in yapay zeka ile model, ses ve görüntülerle ürettikleri "Kıyının Getirdikleri" sergisi MeshRu İstanbul'da sanatseverlerle bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal