Kist Hidatik Hastalığına Dikkat: Hidatidoloji Kongresi Edirne'de Toplandı

Kist hidatik hastalığı, Edirne'de düzenlenen kongrede ele alındı; halk sağlığı için çözüm önerileri tartışıldı.

02.10.2024-13:22 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-13:22) Kist Hidatik Hastalığına Dikkat: Hidatidoloji Kongresi Edirne'de Toplandı

Edirne'de Kist Hidatik Hastalığı İçin Uluslararası Kongre

11. Ulusal ve 4. Uluslararası Hidatidoloji Kongresi, Edirne'de, hayvanlardan bulaşan kist hidatik hastalığını ele almak amacıyla başladı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler Açıklamalarda Bulundu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, kist hidatik hastalığının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladı. Hatipler, "Hidatidoloji sadece bir hastalığın değil, aynı zamanda bir coğrafyanın ve kültürün hikayesini barındırmaktadır. Bu hastalık, kırsal kesimlerde yaşayan insanların hayatlarını olumsuz yönde etkiliyor ve önemli ekonomik kayıplara yol açıyor," dedi.

Yeni Projeler ve İşbirlikleri

Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, kongrenin farklı disiplinlerden uzmanları bir araya getirmek amacı taşıdığını belirterek, genç araştırmacılara destek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Hastalık Üzerine Çözüm Önerileri

TÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Güdücüoğlu, kongrenin insan ve hayvan sağlığına yönelik çözüm önerileri sunma noktasında önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Katılımcılar ve Program Süreci

Etkinlikte, Edirne Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, TÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’nun yanı sıra yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen yer aldı. Akademik sunumlarla ile devam eden kongre, 4 Ekim'de sona erecek.

Edirne'de hayvanlardan bulaşan kist hidatik hastalığının ele alındığı 11. Ulusal ve 4....

Edirne'de hayvanlardan bulaşan kist hidatik hastalığının ele alındığı 11. Ulusal ve 4. Uluslararası Hidatidoloji Kongresi başladı. Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal