Kişnişli Mercimek Çorbası Tarifi

Akşam yemekleri onsuz başlamıyor! Ne olursa olsun çorba olmadan yemek yemek olmuyor. Kültürümüzün getirilerinden birisi olan çorbanın binlerce çeşidi var. Şifa kaynağı çorbalar akşam yemeklerimizin baş tacı oluyor. Sizin için kişnişli mercimek çorbası tarifini derledik. İşte detaylar…

23.03.2020-08:59 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-08:53) Kişnişli Mercimek Çorbası Tarifi

Kişnişli mercimek çorbası için gerekli malzemeleri ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 bardak, 250 ml, et suyu
  • 1 litre su
  • 1 avuç tane kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tuz,

NASIL YAPILIR?

Kırmızı mercimeği beyaz suyu gidene kadar 4-5 kere ovalayarak yıkayın. Ardından bir süzgece alarak süzdürün. Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. Kırmızı mercimeği de üzerine ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte kavurun. İçerisine soğanı kabaca doğrayıp, et suyunu ve kaynar suyu ekleyin. Çorba kaynayana dek yüksek ateşte, kaynayınca kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin. Daha sonra el blendırından geçirip pürüzsüz hale gelene dek çekin.  1 avuç kadar kişniş tohumunu havanda ezerek ve çorbaya ekleyin. Kişnişle de birlikte bir tur kaynattıktan sonra mercimek çorbanız servise hazır demektir. Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal