Kışın Vücuttaki Su Eksikliğini Anlamanın Yolları

Kışın yaz aylarına oranla daha az su tüketiriz. Yazın daha aktif olduğumuz için terleyip su içeriz ancak kışın vücut ısımızı çay ve kahve içerek arttırırız ve susuz kaldığımızı fark etmeyiz. Peki kışın vücudun susuz kaldığını nasıl anlarız?

07.01.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-13:06) Kışın Vücuttaki Su Eksikliğini Anlamanın Yolları

Kışın yaz aylarına oranla daha az su tüketiriz. Yazın daha aktif olduğumuz için terleyip su içeriz ancak kışın vücut ısımızı çay ve kahve içerek arttırırız ve susuz kaldığımızı fark etmeyiz. Peki kışın vücudun susuz kaldığını nasıl anlarız? İşte yanıtı...

ELLERİNİZİN VE AYAKLARINIZIN ÜŞÜMESİ

Vücudunuz iç sıvılarınızı dengelemeye odaklanmak yerine, kan akışınızı bozmaya odaklanır. Bu durum soğuk havalarda ellerinizin ve ayaklarınızın üşümesine neden olur. Sonuç olarak susuzluk sınırında olsanız bile, susamış hissetmeyebilirsiniz.

SOĞUK HAVALARDA NEFESİNİZİ DUMAN HALİNDE GÖRÜYORSANIZ

Soğuk havalarda kendi nefesinizi görmeniz, vücudunuzun su buharı şeklinde su kaybettiği anlama gelir. Sıcaklık ne kadar düşük olursa ve ne kadar kuvvetli hareket ederseniz, her nefeste o kadar fazla sıvı kaybedersiniz.

ÇOK FAZLA İDRARA ÇIKIYORSANIZ

Çok sık idrara çıkmanın sebebi soğuk havalar diye düşünürüz fakat bu bilgi yanlıştır. Bu durum vücudunuzun susuz kaldığını göstermektedir. Böbrekleriniz sizi tuvalete her zamankinden daha fazla çıkararak vücudunuzu fazla sıvıdan arındırır ve vücudunuz susuz kalır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal