Kırklareli'nin Pehlivan Avukatı Yağlı Güreşle Buluşuyor

Avukat Salih Yılmaz, yağlı güreş tutkusunu mesleğiyle birleştirerek geleneksel sporu yaşatmaya çalışıyor.

23.10.2024-11:22 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-11:22) Kırklareli'nin Pehlivan Avukatı Yağlı Güreşle Buluşuyor

Kırklareli'nin Pehlivan Avukatı

Kırklareli'de yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor.

Güreşin Başlangıcı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden, babasının mesleği nedeni ile Kırklareli'ne göç eden Yılmaz, 15 yaşında babasının teşvikiyle Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde güreş sporuna başladı. Kırklareli Gençler Birliği Spor Kulübü'nde güreş kariyerine devam eden Yılmaz, 16 yaşında Marmara Bölgesi Okullararası Güreş Şampiyonası'nda ikinci, 17 yaşında katıldığı Büyükmandıra Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Güreşleri'nde tozkoparan boyda üçüncü oldu.

Eğitim ve Meslek Hayatı

Güreşe olan tutkusunun yanı sıra eğitim hayatında da başarılı olan Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2019 yılında Kırklareli Barosu'na katılıp avukatlık mesleğini icra etmeye başladı.

Yağlı Güreşi Yaşatmak

Üniversite yıllarında duasıyla ara vermek zorunda kaldığı yağlı güreşe yeniden başlayan Yılmaz, Edirne, Kırklareli, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Karaman gibi birçok yerde düzenlenen güreş organizasyonuna katıldı. İddialı olmamakla birlikte madalyalarını ofisinde sergileyerek tutkusunu gösteriyor.

Güreş ve Avukatlık

Yılmaz, bir AA muhabirine, yağlı güreşi mesleği ile sürdürdüğünü belirterek, "Yağlı güreş atalarımızdan bize kalan çok değerli bir miras. Biz de bu kültürü yaşatmak için kol bağlıyoruz ve mücadele ediyoruz. Avukatlık mesleğimle iş yoğunluğuma göre kendimi ayarlıyorum. Mücadele sporu olması nedeniyle her zaman çalışıp emek vermek gerekiyor." dedi.

Gençlere Tavsiyeler

Yılmaz, sporu motivasyon kaynağı olarak görmeleri için gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Güreşi yaşımız el verdiği müddetçe hobi olarak sürdüreceğiz. Kırkpınar için 40 yaş şartı var ancak çevre güreşlere katılıp gençlere yol göstermek ve rol model olmak için buradayız. Güreş için profesyonel bir hedefim yok fakat bu sporu yaşatmak adına devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu...

Kırklareli'nde yaşayan 32 yaşındaki avukat Salih Yılmaz, duruşmalarının ardından tutkunu olduğu yağlı güreş müsabakalarına katılmak için antrenman yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal