Kırgızistan ve Tacikistan Sınır İhtilafını Görüşmek Üzere Toplandı

Kırgızistan ve Tacikistan milli güvenlik yetkilileri, ihtilaflı sınır meselelerini tartışmak için bir araya geldi.

01.10.2024-20:25 - (Son Güncelleme: 01.10.2024-20:25) Kırgızistan ve Tacikistan Sınır İhtilafını Görüşmek Üzere Toplandı

Kırgızistan ve Tacikistan İhtilaflı Sınır Meselesini Masaya Yatırdı

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi'nin başkanı Kamçıbek Taşiyev ile Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi'nin başkanı Saymumin Yatimov, iki ülke arasındaki sorunlu sınır konusunu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Toplantı Detayları

Buluşma, Tacikistan'a bağlı Sogdiy bölgesinin Buston şehrinde gerçekleştirildi. Taraflar, Kırgız-Tacik sınırındaki belirsiz alanların belirlenmesine ilişkin çalışmaların devam etmesi yönünde karar aldılar.

Ortak Sınır Üzerindeki İlerlemeler

Yapılan açıklamalara göre, Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki toplam 972 kilometrelik sınırın yaklaşık %90’lık kısmı, yani 889 kilometresi konusunda anlaşma sağlanmış durumda. Bu toplantı ile kalan sınır sorunlarının çözülmesine yönelik önemli adımlar atılması hedefleniyor.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev (solda) ve Tacikistan Milli...

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev (solda) ve Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov (sağda), iki ülke arasındaki ihtilaflı sınır konusunu ele aldı. Kırgızistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ülke arasındaki sınır belirleme heyet eş başkanları Taşiyev ve Yatimov, Tacikistan'ın Sogdiy bölgesine bağlı Buston şehrinde bir araya geldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal