Kiraz ve çikolatanın uyumunu hemen yapabileceğiniz bir pasta ile tadabilirsiniz. İşte, kirazlı mozaik pasta tarifi...
MALZEMELER
1 paket petibör bisküvi
300 g çikolata (Bitter)
150 g tereyağı (Tuzsuz)
4 yemek kaşığı filtre kahve (Ilık)
2 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı kavrulmuş badem kırığı
15 adet kiraz
NASIL YAPILIR?
Bisküvileri mutfak robotunda un durumuna gelene dek çekin. 2 yemek kaşığı miktarında süslemede kullanmak üzere ayrı bir kaseye bölün. Çikolatayı, kahveyi ve tereyağın yarısını (75 g) benmari usulü yapın. Arada bir karıştırarak çikolatanın erimesini mümkün kılın. Çekirdeklerini çıkardığınız kirazları zar biçiminde kesin.
Çikolatalı karışım hepsi eriyince buharın üstünden çıkarın. Ilınınca yumurta sarılarını, kalan tereyağını, bisküvi kırıntılarını ve bademleri ilave edip spatula ile güzelce karıştırın. Karışımı yağlı kağıdın üstüne koyun. Palet bıçağı desteği ile salam biçimini verip yuvarlayın. Yağlı kağıda güzelce sarıp buzlukta 4-5 saat dondurun. Servis için kağıdından kurtarın, yarım saat süresince çözülmesi için dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.