Mülk sahipleri ve kiracılar arasında sık sık sorunlar yaşanmaktadır. Gerek kira konusunda gerekse evin kullanımı konusunda ev sahipleri ve kiracılar arasında uyumsuzluklar meydana gelir. Bu sorunlar kimi zaman kolayca çözülürken kimi zamansa yargıya kadar uzanmaktadır. Son zamanlarda kiralara yapılan zamlar kiracıları zor durumda bırakmakta ve ev sahipleri ile kiracılar sorun yaşamaktadır. Bu durumda ev sahipleri de kiracılarını çıkarmak için arayışa girmektedir. Son zamanlarda arama motorlarında en çok araştırılan konulardan biri, kiracılar nasıl çıkartılır? Sorusu olmuştur.
Taşınamaz bir mülkteki kiracının hukuki yollar ile çıkarılmasına tahliye denmektedir. Kiracıların nasıl tahliye edildiği konusu son zamanlarda sık sık araştırılan bir konu haline gelmiştir. Kiracılar birçok farklı yolla tahliye edilebilmektedir. Tahliye taahhütnamesi, kiracı tahliye davası, tahliye talepli icra takibi gibi yöntemler bunlardan bazılarıdır.
Mülk sahiplerinin ev veya iş yerlerinde bulunan kiracılarını çıkarmak için açtıkları davalara tahliye davası denilmektedir. Kiracının tahliye edilmesi davasın seyrine göre değişiklik gösterir. Kiracı ile mülk sahibi arasındaki tahliye davaları 3 ay ile 1.5 yıl arasında değişen sürelerle sürebilir. Kiracı kendi isteği ile çıktığı takdirde dava 3 ay içinde tamamlanmaktadır.
Mal sahipleri, kiracı kira bedelini ödemediği takdirde 2 kere haklı ihtarda bulunup ardından kira süresinin bitmesinden sonra 1 ay içinde tahliye davası açabilmektedir.