Keyifli bir diyet yemek istiyorsanız kalorisi düşük kinoalı tavuğu sizin için hazırladık. İşte, kinoalı tavuk tarifi…
MALZEMELER
1 su bardağı kinoa
250 g tavuk göğüs eti
5-6 adet arpacık soğan
5-6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
ÜZERİ İÇİN
200 g file Antep fıstığı
NASIL YAPILIR?
Bir tencereye zeytinyağını ve arpacık soğanları koyun. Orta ateşte soğanlar pembeleşene dek soteleyin. Kinoayı katıp 5 dakika daha sotelemeye devam edin.
Tavuk göğüs etlerini uzun şeritler şeklinde doğrayın ve tencereye katın. Üzerini geçecek kadar su katıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını örtün, kinoa ve tavuk etleri yumuşayana dek 25-30 dakika pişirin.
Piştikten sonra tuz katıp karıştırın ve ocaktan kaldırın. Servis tabağına koyup, üstünü file Antep fıstıkları ile süsleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.