Kinder sürpriz çikolata ve salmonella olayı nedir? Sürpriz çikolatada Salmonella mı var?

Dünyaca ünlü marka olan ve çocuklara yönelik ürünler üreten Kinder'in sürpriz çikolatasında çıktığı söylenilen salmonella bakterinin ne olduğu ve bu ürünlerin toplatılma kararının nasıl çıktığı araştırılmaya başlandı. Peki, sürpriz çikolatada Salmonella mı var?

06.04.2022-13:03 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-13:04) Kinder sürpriz çikolata ve salmonella olayı nedir? Sürpriz çikolatada Salmonella mı var?

İngiltere’de Gıda Standartları Ajansı (FSA) tarafından yapılan açıklamada 60’tan fazla çocukta Salmonella bakterisinin tespit edildiği ve bu tespitin hemen ardından ise inceleme başlatıldığı bildirildi. Yapılan incelemeler sonucunda ise Salmonella bakterisi tespit edilen çocukların Ferrero tarafından üretilen 'Kinder Surprise' yumurtalardan tükettiklerinin belirlendiği aktarıldı.

Kinder sürpriz çikolata ve salmonella olayı nedir?

FSA'dan yapılan yazılı açıklamada salgına ilişkin soruşturmaların devam ettiği ve bu soruşturma kapsamında önlem olarak Kinder sürpriz yumurtalarının partilerinin geri çağırıldığı aktarıldı.

Sürpriz çikolatada Salmonella mı var?

Sürpriz çikolatada Salmonella mı var?

Kinder sürpriz yumurtalarının geri çağrılmasında 'salmonella salgınıyla olası bağlantısı' olabileceği ifade edilirken Salmonella bakterisi olduğu düşünülen ürünlerin son kullanma tarihleri 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan 2 partiyi kapsadığının değerlendirildiği belirtildi. İngiltere'de Salmonella salgınıyla ilgili herhangi bir can kaybının meydana gelmediği ve bu güne kadar toplam 63 vakanın da 5-6 yaş arası çocuklardan oluştuğu bildirildi. Ayrıca İngiltere'nin yanı sıra İrlanda'da, Fransa'da, Almanya'da ve İsveç'de salmonella vakalarını görüldüğü bildirilirken son olarak Hollanda'da salmonella vakasının tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.

Salmonella nasıl bulaşır?

Salmonella nasıl bulaşır?

Salmonella bakterisinin insan vücudunda gösterdiği belirtiler arasında ishal ve mide bulantısının yanı sıra ara ara kusma ve ateş yer alıyor. Vakaların bir çoğunda belirtiler birkaç gün içinde ortadan kalkarken küçük yaşta olan çocukların bağışıklık sistemleri zayıf olmasından dolayı bazen tedavilerinin hastanede gerçekleşebiliyor.

Salmonella bakterisini genel olarak iyi pişirilmemiş et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi gıdalar taşır. Pastörizesi yapılmamış süt ve meyve sularında da görülebilen Salmonella bakterisi kontamine yani kirli çiğ sebze ve meyveden de bulaşabilir.

YORUM YAZ..
Modal