Kimse evde yaptığınıza inanmayacak! Dışarı lezzetlerini aratmayacak ev yapımı karışık pide tarifi

Sokak lezzeti olarak bilinen pideleri artık evde yapmakta mümkün. Akşam yemeği, 5 çayları ve kahvaltılarda rahatlıklar servis yapabileceğiniz pide tarifi haberimizde yer almaktadır. Dışarıdaki tatları aratmayacak ev yapımı karışık pide tarifini siz değerli okurlarımızla paylaştık. Evde karışık pide nasıl yapılır? Evde karışık pide için hangi malzemeler gerekir? İşte detaylar...

08.06.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-12:23) Kimse evde yaptığınıza inanmayacak! Dışarı lezzetlerini aratmayacak ev yapımı karışık pide tarifi

Pideler kişilerin tercihleri göre çeşitlendirmek için oldukça zengin bir yemektir. İç harcı kişinin kendi tercihlerine kalmıştır. Bu nedenle içerisine ne koyulursa koyulsun lezzeti her zaman muhteşem. Dışarıda sevilerek tüketilen pideleri artık evde de kolaylıkla yiyebileceksiniz. Evde pide yapmak düşündüğünüzden daha da kolay. Evde pide yapmak için gereken malzemeler ve tarifi haberimizde yer almaktadır.

Karışık pide tarifi malzemeleri

Hamuru için:

1 çay kaşığı kuru maya (veya 10 g yaş maya)

½ su bardağı süt

1 su bardağı su

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

3,5 – 4 su bardağı un

Evde pide tarifi

Kenarlara sürmek için:

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı sıvı yağ

Kıymalı harç için:

200 gram kıyma

1 adet soğan

1 adet yeşil biber

½ adet kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 avuç kıyılmış maydanoz

Pastırmalı için:

200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

4-5 dilim pastırma

Sucuklu için:

200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

50 gram beyaz peynir

5-6 dilim sucuk

Evde pide tarifi

Karışık pide yapılışı

Öncelikle hamuruna başlamadan önce bütün malzemelerin oda sıcaklığında olduğuna emin olmanız gerekir. Süt ve suyu öncesine 2-3 dakika ocakta ısıtalım kaynar olmayacak şekilde ılımasıyla beraber ocaktan alalım. Mayısa, şeker, tuzu karıştırma kabına koyduktan sonra su ve süt karışımını ilave ederek yavaş yavaş yoğurma işlemine başlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzeri örtülerek 1 buçuk 2 saat dinlenmeye bırakalım.

Hamuru 6 eşit parçaya bölerek az bir miktar un yardımıyla uzunlamasına tepsi boyutunda açma işlemini yapın. Yağlı kağıt serili fırın tepsilerine hamurları yerleştirin.

Hazırladığınız harçlardan istediğinizi hamurun içinde 2 cm kenarlardan yer kalacak şekilde koyun ve ayırdığınız kısımları harcın içerisine katlayarak üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında alt üst olarak pişirme işlemini tamamlayın. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal