Kilo vermek isteyen kişilerin vazgeçtiği yiyeceklerden iri de pirinç pilavıdır. Ancak bu haberi okuduktan sonra pilavdan vazgeçmenize gerek kalmayacak. İşte kilo aldırmayan ve tok tutan pilav tarifi...
Pilav yapmak için her zamanki gibi hazırlamış olduğunuz suyun içine bir çay kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı koyarsanız, pilavın mevcut olan kalori değerini azaltmış olursunuz. Pilavı normal bir şekilde pişirdikten sonra 12 saat kadar buzdolabında bekletirseniz, gönül rahatlığıyla yiyeilirsiniz.
Gerekli malzemeler:
- 1 bardak beyaz pirinç,
- 2 bardak su,
- Limon,
- Nane,
- Zeytinyağı,
- Haşlanmış mısır
Yapılışı:
Öncelikli olarak pilavı yapmaya 2 bardak suyu kaynatmakla başlayın. Daha sonra 2 tatlı kaşığı miktarındaki tuzu bir bardak yıkanmış pirine ekleyin. Pirinçler 10-15 dakika hafif diri olacak gibi pişirin. Sonra ocağın altını kapatıp, içine 1 bardak soğuk su döküp süzün. Öte yandan limonun suyunu sıkıp nane, zeytinyağı ve haşlanmış mısırı harmanlayın. Pilavın içine bu karışımı dökün ve afiyetle tüketin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.