Kilis'te Deprem Yaralılarına Devam Eden Tedavi Süreci

Malatya'daki depremin 9 yaralı tedavi altında; Kilis Devlet Hastanesi yakın zamanda hizmete girecek.

17.10.2024-13:12 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-13:21) Kilis'te Deprem Yaralılarına Devam Eden Tedavi Süreci

Kilis'teki Deprem Sonrası Yaralanmalar

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaralananların tedavisi sürüyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hastanelerde 9 kişinin tedavi gördüğünü açıkladı. Memişoğlu, bu yaralıların yüksekten atlama gibi nedenlerden dolayı hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Hastanelerde Tedavi Süreci

Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesini ziyaret eden Bakan Memişoğlu, depremin ardından sağlık alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis Devlet Hastanesinin tadilat sürecinin ardından yeniden hizmete açılacağını ifade etti.

Aile Hekimlerine Destek Vurgusu

Bakan Memişoğlu, aile hekimlerinin önemli bir role sahip olduğunu vurgulayarak, sağlık sektöründe gerekli mevzuatsal çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi. “Aile hekimleri bizim için çok değerli. Onların desteğiyle sağlık hizmetlerimizi daha da geliştireceğiz,” diye ekledi.

Yaralıların Durumu İyileşiyor

Depremden etkilenen yaralıların sağlık durumlarının stabil olduğunu belirten Memişoğlu, “İnşallah yakın zamanda hastalarımızı taburcu edeceğiz. Geçmiş olsun dileklerimle birlikte, sağlıkçılarımız her zaman hizmete hazır,” dedi.

Son olarak Bakan Memişoğlu, AK Parti Kilis İl Başkanlığına da bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sol 3) , Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesinde...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sol 3) , Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu, basın açıklaması yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal