Kılıçdaroğlu'ndan skandal sözler: Erdoğan'a oy verenler ahlaksızdır

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turun başlamasına saatler kala açıklamalarda bulundu.

27.05.2023-09:39 - (Son Güncelleme: 27.05.2023-17:18)

28 Mayıs’ta yani yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması öncesinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, son canlı yayın programlarını gerçekleştirdi. Fox TV’de açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, rakibi Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

Kul hakkı yiyene oy verme

‘’Kul hakkı yemek en büyük günah mı? En büyük günah yüce yaradan diyor ki, bütün günahlarına gelebilirsin ama kul hakkıyla karşıma gelme diyor. Şimdi kul hakkı yemek günahsa kul hakkı yiyenlere oy vermek o. Günaha ortak olma anlamına gelmiyor mu? Evet, ortak olma anlamını verme kardeşim. Verme kardeşim. Kul hakkı yiyene niye oy veriyorsun sen ya? Bir de temiz insanlara oy ver, ahlakta insanlara oy ver. Sosyal yardımlarla, sosyal yardımlarla ve insanların oylarını Bu kul hakkı yeme devleti soyma. Yani vatandaşın elektrik düğmesine bastığı zaman 4 çeşit vergi musluğu açtığı zaman 5 çeşit vergi ödüyor vatandaş. Bu paraların vatandaşa hizmet olarak dönmesi lazım. Vatandaşa hizmet olarak dönmeyip de birilerinin cebine koyuyorsa o kul hakkı yemektir, yemelidir, bunu bilmemiz lazım. Montajlara gelince hayatımda, yani bürokratik hayatımda dahil bugüne kadar yaşamda gördüğüm seçimlerin en kirliliğini yaşıyoruz. En kirli isini.’’

Kılıçdaroğlu Açıklama

Ahlaklı olmalı herkes

‘’Erdoğan’a oy verenler yapmayın, etmeyin, günaha girmeyin. Samimi bir Müslüman bu kadar büyük bir günaha girmez. Girmemeli de zaten. Ahlaklı olmalı erdemli olmalı herkes. Ve devletini düşünüyorsa, geleceğini düşünüyorsa, evlatlarını düşünüyorsa gidip yeniden düşünmeli ve oyunu ona göre kullanmalı."

Bana oy vermeyeceksen sandığa gitme

‘’MHP yani ülkücü yani kendisini milliyetçi olarak tanımlayan kardeşlerime sesleniyorum. Eğer bu suça ortak olmak istemiyorsan bana da oy vermek istemiyorsan sandığa gitme o zaman. Bu suça ortak olma. Yani 'Anayasanın ilk dört maddesini değiştireceğiz' diyen partiye oy verme kardeşim. Verirsen kusura bakma ama sen milliyetçi falan değilsin. Milliyetçilikle senin de bir ilgin yok. Türk Bayrağı yerine Türkiye Bayrağı olur diyorsan kardeşim kusura bakma senin de milliyetçilikle bir ilgin yok."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal