Kılıçdaroğlu ile Akşener Arasında 'İhanet' Tartışması: Sert Sözler ve Suç Duyurusu!

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelttiği sert sözler üzerine Akşener harekete geçti, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

20.09.2024-11:12 - (Son Güncelleme: 20.09.2024-11:56) Kılıçdaroğlu ile Akşener Arasında 'İhanet' Tartışması: Sert Sözler ve Suç Duyurusu!

Gazeteci Aytunç Erkin, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Taksim Meydanı programında, İYİ Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren sözleri ve 'ihanet' iddiaları ile ilgili Akşener'in harekete geçtiğini duyurdu. Meral Akşener, Kılıçdaroğlu hakkında yeni bir suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Gazeteci Erkin'in açıklamaları şu şekilde:

"Sayın Kılıçdaroğlu dün akşam ihanet kelimesi sorusuna 'Yanlış mı söyledim' dedi. Meral Akşener bu söylem nedeniyle daha önce dilekçe hazırlayacağını dile getirmişti. Daha önce sorduğumda yakın çevresine hazırlıyoruz denmişti. fakat Kılıçdaroğlu'nun dün tekrar söylemesi üzerine o dilekçe revize edilerek ikinci kez ihanet kelimesini kullanmasından dolayı yeniden dilekçe hazırlanıp bir suç duyurusunda bulunacak. Ve aynı zamanda bir manevi tazminat davası açacak."


''İmzalanmayan Protokolün Açıklanması Gerektiğini Düşünüyorum''

Erkin, Akşener'in hazırladığı 4 maddelik protokole, Kılıçdaroğlu'nun imza atmadığını belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasında bir protokol imzalandı mı? Ve bu protokol hazırlandıktan sonra Sayın Kılıçdaroğlu imzayı atmadı mı? O protokolde Sayın Akşener 6 Mart sabahı parti genel kurulunu topladı ve o 4 maddeyi okudu. Kemal Bey ile bu maddelerde anlaştık dedi. Bu totalde bir oldu bitti oldu. O protokole Kemal Bey tarafından imza atılmadı. İmzalanmayan o protokolün açıklanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kemal Kılıçdaroğ'lu, Meral Akşener'e sert sözlerle tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

''Neden Erdoğan'a Gittin?''

"Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor nasıl normalleştiğini. Partiler iktidar olmak ister. Bunun için mücadele edersiniz. Politika üretirsiniz. Normalleşerek iktidar olunur mu?

Bütün yük benim sırtımda kimse Meral Hanım'a bir şey demiyor. Neden masadan ayrıldı? Hangi gerekçeyle masaya geri geldi? Masaya neden kumar masası dedi? Neden Erdoğan'a gittin?"

"İhanet" kelimesi nedeniyle Akşener'in kendisine dava açacağı sorulması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Yanlış mı?" sözünü kullanmıştı.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal