Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Kil maskesi içerisinde herhangi bir kimyasal madde bulundurmayan, diğer kozmetik ürünü olan maskelere oranla çok daha uygun ve etkili bir maskedir. Düzenli olarak kullanıldığı takdirde cildin doğal güzelliğine kavuşmasını sağlar. Detaylar haberimizde...

02.03.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-09:20) Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Kil, yüzyıllardır sağlık ve güzellik kaynağı olarak kullanılan bir toprak çeşididir. İçeriğinde bulunan demir, alüminyum, magnezyum, kalsiyum, silisyum ve çinko gibi doğal mineraller sayesinde özellikle cilt üzerinde birçok faydası bulunur. Besin değerlerinin bu denli çeşitliliği kil maskesini birçok cilt probleminin çözümü için ideal kılar.

KİL MASKESİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Beyaz kil maskesi: Cilt için doğal bir çözüm niteliğinde olan beyaz kil maskesi, sivilce için kil maskesi uygulaması yapmayı düşünenlere tavsiye edilir.

Yeşil kil maskesi: Yağlı bir cilde sahip olup siyah nokta oluşumları ile mücadele edenlere önerilir. Yeşil kil maskesinin cilt üzerinde çatlamadan kuruması fayda sağlaması açısından önemlidir.

Mavi kil maskesi: Mavi kil maskesi ne işe yarar sorusuna verilebilecek cevap oldukça nettir. Cilt hücrelerinin hızla iyileşmesini sağlayan mavi kil maskesi, bu sayede güneş lekelerinden, sivilce ve inatçı yara izlerinden kurtulmayı sağlar. Öte yandan cilt tonunun açılmasını isteyenlere de önerilir.

Sarı kil maskesi: Aktarlardan kolaylıkla temin edilebilen sarı kil maskesi cildin alt yapısını onarır. Cilt üzerindeki gözenekleri tıkayan tüm kir ve mikropları yok eder. Etkisi hızlıdır. Problemleri ciltlerde öncelikle beyaz ve yeşil kil maskelerinin kullanılması, problemlerin giderilmesinin ardından sarı kil maskesinin uygulanması tavsiye edilir.

Pembe kil maskesi: Ciltteki kızarıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Cildinin canlı ve genç görünmesini isteyenler için ideal bir maskedir. Yalnız hassas ciltlere önerilmez.

Kırmızı kil maskesi: Egzamaya yatkın kuru bir cildi olanlar için önerilir. Cilt pullanması ve kaşıntı problemlerini hızlı bir şekilde yok eder. Çoğu nemlendirici maske gibi cildin yağlanmasına sebep olmaz. Cildin yağ dengesini kontrollü bir şekilde ayarlayarak kuruluğu azaltır. Ayda bir defa uygulanması tavsiye edilir.

KİL MASKESİ TARİFLERİ

Cilt yapınıza uygun bir maske seçimi yaptıktan sonra kil maskesi nasıl yapılır ve cilde nasıl uygulanır gibi soruların cevabını aşağıdaki tariflerde bulabilirsiniz.

CİLDİ YATIŞTIRAN KİL MASKESİ

Güneşten yıpranmış ve sivilceler nedeniyle tahriş olmuş bir cilde sahipseniz bu maskeyi uygulayabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler; 1 yemek kaşığı beyaz kil, yarım yemek kaşığı toz haline getirilmiş yulaf ezmesi, yarım çay bardağı kadar papatya çayı. Bu kil maskesinde su yerine papatya çayı kullanılır, bu nedenle papatya çayını demledikten sonra soğutun.

Belirtilen miktarda yulaf ve kili metal olmayan bir kaseye alın ve papatya çayını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Karışım krem kıvamına geldikten sonra maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 dakika sonra yüzünüzü temizleyin.

SİVİLCELERE KARŞI KİL MASKESİ

Bu maske için beyaz kil kullanabilirsiniz. Eğer kuru bir cilde sahipseniz kesinlikle kırmızı kil kullanmamalısınız. İhtiyacınız olan malzemeler; 4-5 damla çay ağacı yağı, 4-5 damla taze limon suyu ve 3 çay kaşığı sade yoğurt.

Malzemeleri metal olmayan bir kapta azar azar su ekleyerek karıştırın. Krem kıvamına gelmiş olan maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 dakika sonra ılık su ile temizleyin. Maskeye bal ekleyerek cildinizin beslenmesini sağlayabilirsiniz.

YAĞLI CİLTLER İÇİN KİL MASKESİ

Bu maske için özellikle kırmızı kil kullanmanız tavsiye edilir. İhtiyacınız olan malzemeler; Yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı elma suyu, 1 çay kaşığı vazelin, 1 tatlı kaşığı portakal suyu, 1 yemek kaşığı kırmızı kil.

Malzemeleri metal olmayan bir kapta azar azar su ekleyerek karıştırın. Krem kıvamına gelmiş olan maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 dakika sonra ılık su ile temizleyin. Kırmızı kil bulmakta zorluk çekerseniz, kırmızı kil yerine beyaz kil de kullanabilirsiniz.

SİYAH NOKTALAR İÇİN KİL MASKESİ

Siyah noktalar ile mücadele etmek için yeşil kil kullanmanız ideal olacaktır. Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 tatlı kaşığı papatya suyu ve 1 çay kaşığı yeşil kil.

Kil ve papatya suyunu karıştırın ve cildinize sürün. 10 dakika beklettikten sonra cildinizi temizleyin. Hassas cilt yapısına sahipseniz bekleme süresini 10 dakikadan az tutun ve maske kurur kurumaz yüzünüzü yıkayın. Bu maskenin haftada 1 kereden fazla uygulanması önerilmez.

CANLILIK VERİCİ KİL MASKESİ

Bu maske kil ve pirinci birlikte kullanarak, yüzünüzün canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

1 çay kaşığı pirinci metal ile temas ettirmeden öğütüp un haline getirin. 2 yemek kaşığı su, yarım çay kaşığı nemlendirici krem, 1 tatlı kaşığı mısır unu ve 1 tatlı kaşığı kili öğütülmüş pirinç ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın ve 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın. Bu maskenin haftada 1 kereden fazla uygulanması önerilmez.

KİL MASKESİ HAZIRLARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Kilin cilde faydalarından en üst düzeyde yararlanmak için cilt tipinize ve tedavi etmek istediğiniz soruna göre kendinize en uygun olan maskeyi seçmelisiniz. Kil oldukça etkili bir maddedir, bu nedenle uygulanırken fayda yerine zarar sağlamaması açısından dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır.

  • Evde kil maskesi hazırlarken kile suyu azar azar ekleyin. Suyu kontrollü bir şekilde eklemeniz elde edeceğiniz kıvam açısından önemlidir.
  • Çeşme sularında klor bulunması sebebiyle içme suyu kullanmaya özen gösterin.
  • Maske hazırlarken tahta kaşık kullanın. Metal eşyaların kil ile teması yapısını bozabilir.
  • Yeşil kil maskesini yüzünüzde tamamen kurumadan yıkamalısınız.
  • Kil maskesi yüzde kaç dakika kalmalı sorunun cevabı genellikle 10-15 dakikadır.
  • Kil maskesini her seferinde tüm yüze uygulamak yerine sadece problemli alanlara uygulamalısınız.
  • Cildinizin istenmeyen bir şekilde kurumasını istemiyorsanız, maskeleri haftada 1 uygulamalısınız. Kırmızı kil maskesinde ise uygulama sıklığı ayda bir olmalıdır.
  • Kil maskesini temizlemek için ılık su kullanmalısınız. Ilık su maskenin yüzünüzden daha kolay çıkmasını sağlar. Böylece cildinizi gereksiz ovup tahriş etmezsiniz.
  • Kil maskesi cildi kurutan bir maskedir. Bu nedenle maske uygulamasının ardından nemlendirici kullanmanız önerilir.
  • Her maske uygulamasından önce olduğu gibi, kil maskesi uygulamasından önce de cildinizin küçük bir yerinde alerjiye karşı önlem olarak test yapmalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal