Kıbrıs'a Adı ve Kafası Türk Olan Cumhurbaşkanı Seçilsin

Bu güne kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturanların tamamının ismi Türkçe olsa da izledikleri politika ile ya Rumlar'dan yana ya da Türklerin aleyhine davrandılar. Kıbrıs halkı artık adı ve ruhu Türk olacak bir cumhurbaşkanı istiyor.

19.06.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-14:51) Kıbrıs'a Adı ve Kafası Türk Olan Cumhurbaşkanı Seçilsin

Sadece Türkiye tarafından tanınan ve tüm dünyanın ambargolar uyguladığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 1983 yılında ilan edildi. KKTC'nin kuruluş bildirgesini okuyan isim ise kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş oldu.

Denktaş'ın Kıbrıs Türklerinin öncüsü olması oldukça ilginç. İngiltere Kraliçesi'nin Hong Kong'taki avukatı ve çıkarlarının koruyucusu olan Denktaş, Kıbrıs mücahitlerinin lideri Dr. Fazıl Küçük'ün şehit edilmesinden sonra liderlik koltuğuna oturması ve olayların Denktaş lehine gelişmesi hala şaşırtıyor.

KKTC'nin kurulması başta Kıbrıs Rum tarafı ve Yunanistan olmak üzere birçok devletin ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tepkisini çekti. 

Bu süreçten sonra KKTC'nin yanında olan tek devlet Türkiye olurken, KKTC'nin bütçesinin tamamı Türkiye tarafından yapılan ekonomik yardımlardan oluşuyor. 

Fakat Rauf Denktaş'tan bu güne kadar KKTC'yi temsil eden cumhurbaşkanlarının sadece adı Türk oldu. Öyle ki kuruluş bildirgesini okuyan Rauf Denktaş, İngiltere Kraliçesinin Hong Kong'daki haklarının temsilcisi ve resmi avukatıydı. Kıbrıs'ta İslam’a dair birçok yapıya ve kültüre zarar veren Denktaş'ın, Fazıl Küçük'ün şehit edilmesinden sonra gelmesi ve olayların tamamının lehine gelişmesi tesadüf olarak değerlendirilmemeli.

O süreçten bu yana kadar KKTC'nin birçok cumhurbaşkanı Türkiye aleyhine politika izlerken, son olarak Mustafa Akıncı da bu isimlerden biri oldu. Akıncı cumhurbaşkanlığı döneminde söyledikleri ile defalarca Türkiye'nin tepkisini çekti.

SEÇİMLER 6 AY ERTELENDİ

Öte yandan, KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri coronavirüs nedeniyle 6 ay ertelendi. Görüş birliği ile alınan karardan sonra seçimlerin yeni tarihi 11 Ekim 2020 olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıklayan isimler şu şekilde:

Mustafa Akıncı (Mevcut Cumhurbaşkanı/Bağımsız)

Ersin Tatar (Mevcut Başbakan/Ulusal Birlik Partisi)

Tufan Erhürman (Cumhuriyetçi Türk Partisi)

Kudret Özersay (Bağımsız)

Erhan Arıklı (Yeniden Doğuş Partisi)

Arif Salih Kırdağ (Bağımsız)

Ahmet Boran( Bağımsız)

Fuat Türköz Çiner (Milliyetçi Demokrasi Partisi)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal