Kıbrıs Rum Kesimi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan paniği: ‘Sözleri çok ciddiye alınmalı’

Kıbrıs Rum Kesimi Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’ye girebileceklerine yönelik sözlerinin ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

13.08.2024-10:12 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-10:12) Kıbrıs Rum Kesimi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan paniği: ‘Sözleri çok ciddiye alınmalı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs Rum Kesimi’nde panik yarattı. Türkiye'nin İsrail'in işgali altındaki Gazze'de barışı ve huzuru sağlamak amacıyla attığı stratejik ve diplomatik adımlar, dünya gündeminde dikkat çekmeye devam ediyor. Bu adımlar, Ankara'nın Tel Aviv hükümetine yönelik sert söylemleriyle de desteklenirken, İsrail yanlıları ve Türkiye karşıtı çevreler arasında rahatsızlık yaratıyor.

Erdoğan’ın sözleri çok ciddiye alınmalı

İnternethaber’de yer alan habere göre; ABD basınından FOX News'in aktardığı bilgilere göre, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Türkiye'nin İsrail'e yönelik açıklamalarından duyduğu endişeyi dile getirdi. 

Kıbrıs Rum Kesimi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan paniği: ‘Sözleri çok ciddiye alınmalı’

Letymbiotis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'de bir barış gücü oluşturulması konusundaki açıklamalarına atıfta bulunarak, "Erdoğan'ın sözleri çok ciddiye alınmalı" dedi.

Erdoğan, Gazze'de barış gücü oluşturulmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek, benzerini burada da yaparız. Bunu yapmamak için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullanmıştı. Letymbiotis, bu sözlerin önemine vurgu yaparak, Erdoğan'ın açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal