Kestane, özellikle nişasta olmak üzere iyi sindirilebilen lifli karbonhidrat kaynaklarından biridir. Ayrıca karbonhidrat kaynağı olduğu nedeniyle ekmek yerine geçen besinler kategorisindedir. Yaklaşık 3-4 kestane 1 dilim ekmek demektir. Barındırdığı omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sayesinde kalp ve beyin sağlığı için etkili bir besindir. B1, B2, B3, B6 gibi B grubu vitaminlerini, kalsiyum, demir, magnezyum ve bakır gibi mineralleri de barındırır.
Ortalama bir kestane 20 kalori olarak biliniyor. Öğleden sonra tok tutması için ya da spor öncesi ara öğün olarak haftada bir-kaç kez 1 bardak sütle 4-5 kestane yemek doğru bir tüketim şeklidir.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.