Hem kebabıyla hem şekeriyle oldukça ünlü olan kestane ile yapacağınız turtaya herkes hayran kalacak. Oldukça lezzetli olan bu turtayı tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. İşte şahane tadıyla hafızalara kazınacak bir kestane püreli turta tarifi…
MALZEMELER
TURTA İÇİN
2 su bardağı kestane unu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ARASINA
380 gram kestane püresi
200 gram iri çekilmiş fındık
ŞERBET İÇİN
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti için su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynattığınız şerbete hazırladığınız limon suyunu ekleyip, 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğuması için dinlendirmeye bırakın. Ayarladığınız turta hamuru için olan tüm hamur malzemesini geniş bir kabın içinde güzelce yoğurun. Ardından hamurunuzu iki eşit bezeye bölün, her bir bezeyi 2 cm kalınlığında bir merdane veya oklava ile açın. Açtığınız hamurlardan birini yağladığınız orta boy tart kalıbına güzelce yerleştirin. Üstüne kestane püresini eşit bir biçimde sürüp, fındık serpin ve hazırladığınız ikinci tart hamurunu üstüne koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak turtanın üstüne hazırladığınız fakat soğumuş olan şerbeti gezdirin. Her tarafının şerbetlendiğinden emin olun. Şerbeti iyice çektiğinden emin olduğunuzda, dilediğiniz gibi üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!