Kerimcan Durmaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Kerimcan Durmaz Zafer Partisi’ne mi katıldı?

Son günlerde mülteci ve sığınmacı haberlerine eleştiriler getiren sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz’ın Zafer Partisi’ne katıldığı haberleri sonrası Kerimcan Durmaz’ın hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki Kerimcan Durmaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Kerimcan Durmaz Zafer Partisi’ne mi katıldı? İşte soruların yanıtı haberimizde…

19.04.2024-17:31 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-17:31)

Zaman zaman yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken fenomen Kerimcan Durmaz’ın sığınmacı ve mülteci haberlerine yaptığı eleştiriler sonrasında Zafer Partisi’ne katılacağı iddia edildi. Bu gelişme sonrasında ise Kerimcan Durmaz ve Zafer Partisi terimleri hakkındaki araştırmalar arttı. Peki Kerimcan Durmaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Kerimcan Durmaz Zafer Partisi’ne mi katıldı? 

Kerimcan Durmaz Zafer Partisi’ne mi katıldı?

Durmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son günlerde artan mülteci ve sığınmacı haberlerinden ben de artık muzdarip oldum. Ülkemin daha iyi bir geleceğe ve Atatürk'ün yolundan gitmesi için elimden geleni yapmaya hazırım." şeklinde ifadeler kullandı.

Bu paylaşım, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Durmaz'ın sözlerine birçok kişi destek verirken, bazıları da eleştirilerde bulundu. Kerimcan Durmaz’ın Zafer Partisi’ne katılıp katılmadığı konusunda henüz resmi bir gelişme yaşanmadı.

Kerimcan Durmaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Kerimcan Durmaz Zafer Partisi’ne mi katıldı?

Kerimcan Durmaz kimdir?

Kerimcan Durmaz, 2 Kasım 1994 tarihinde İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Yeniköy Semti'nde doğdu. Annesi ev hanımı, babası ise restoran işletmecisi olan Durmaz'ın iki ablası bulunuyor. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Azerbaycan'ın Bakü şehrine giderek makyörlük yapmaya başladı. Sosyal medya dünyasına 2015 yılında Periscope ve Snapchat gibi platformlara yüklediği videolarla adım attı. Daha sonra İstanbul'a dönen Durmaz, DJ olarak kariyerine devam etti. Aralık 2016'da başlayacak bir sinema filminde başrol teklifi aldı. 2016-2017 yayın döneminde TV8'de yayınlanan İşte Benim Stilim yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 

Kerimcan Durmaz, 30 Kasım 2016'da Samsun'da sahne aldığı bir mekanda cinsel yönelimi nedeniyle şiddet gördü ve yaralandı. Bazı köşe yazarları tarafından sadece cinsel yönelimi nedeniyle ünlü olduğu ve eşcinselliği "tek tipleştirdiği" gerekçesiyle eleştirildi. 

Kendi sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle de tepki çeken Kerimcan Durmaz hakkında COVID-19 sürecinde Instagram'dan yaptığı bir paylaşımda 65 yaş üstü kişilere yönelik sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Son zamanlarda kendi adını taşıyan bir kozmetik markası çıkardı ve bir şarkı üzerinde çalıştığını duyurdu. 

27 Aralık 2020'de ilk teklisi Peşimde'nin kapağını Instagram üzerinden yayınladı ve ardından 3 yeni şarkısını daha piyasaya sürdü. Şu anda YouTube'da videolu içerikler üretmeye devam etmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal