Kepekli diye çekinmeden poğaçaları aynı lezzetle yiyip kahvaltılarda sunabilirsiniz. İşte, kepekli poğaça tarifi...
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar kepekli un
150 g az yağlı beyaz peynir
Bir tutam dereotu
NASIL YAPILIR?
Yumurtanın birinin sarısını poğaçaların üstüne sürmek üzere bölün. Kalan yumurtaları bir karıştırma kasesine koyup, yoğurt ve zeytinyağı ile çırparak karıştırın. Kabartma tozu ve tuzu katıp, unu azar azar katarak yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapın. Kıyılmış dereotunu peynir ile karıştırıp hamura katın ve bir defa daha yoğurun.
Hamurdan yumurta ebatında bölümler koparıp avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt dizili fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine yumurta sarısını sürüp, evvelden ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.