Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kepçe kulak diye tabir ettiğimiz kulak deformasyonu, özellikle çocuk yaştakiler için travmaya kadar giden sorunlara neden olabilir. Peki kepçe kulak operasyonu ne zaman yapılmalıdır, operasyon sonrası nelere dikkat edilmelidir? İşte merak ettikleriniz.

16.07.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-11:41) Kepçe Kulak Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kepçe kulak operasyonu genellikle deformitenin mevcut olduğu bölgeye göre ya kıkırdak çıkarılarak veya mevcut olan kıkırdaklar şekillendirilerek yapılmaktadır. 

KEPÇE KULAK AMELİYATI NASIL YAPILIR?  

Operasyon genellikle deformitenin mevcut olduğu yere göre ya kıkırdak çıkarılarak ya da mevcut olan kıkırdaklar biçimlendirilerek gerçekleştirilir. Uyum sorunu yaşanabilecek küçük yaş grubu için lokal anestezi altında işlem çok uygun olmayabilir. Böyle bir durumda hastalar kısa ve hafif bir anestezi ile uyutulur, yaklaşık bir saat süren işlemle hastalık giderilir. Lokal anestezi ile yapılacak işleme uyum sağlayabilecek hastalarda ise ilgili bölge uyuşturulduktan sonra ağrısız bir işlem gerçekleştirilir.

AMELİYAT SONRASI  

Ameliyat sonrası iki gün kalacak bir bandaj sarılır. İki günden sonra bandaj açılarak hastanın aksesuar olarak kullanabileceği nitelikte bir saç bandı kullanımına geçilir. Bu yöntemle kulaklar iyileşme esnasında travmaya maruz kalmadığından emin olunduktan sonra birkaç hafta sonra tüm önlemler sonlandırılır ve hasta yeni, düzgün kulaklarını saçlarıyla kamufle etme gereksiniminden de kurtulmuş olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal